Відкритий склад: інклюзивний літературний клуб

Відкритий склад: інклюзивний літературний клуб

У ДУЕТ відбулася перша творча подія у межах проєкту «Відкритий склад: інклюзивний літературний клуб».

Цей проєкт – про доступність самовираження, інклюзивність, рівність попри будь-які відмінності, об'єднання зусиль, щоб творити разом, руйнуючи бар'єри та стереотипи.

Проєкт реалізується у співпраці Державного університету економіки і технологій з ГО «Порода» та ГО «Рух без меж».

Перша творча подія відбулася в IT Hub ДУЕТ, який має пандус, ліфт та інклюзивну вбиральню, завдяки чому цей відкритий простір доступний для всіх.

«Ідея літературного клубу в нас була давно, мабуть, понад півроку ми її виношували. Намагалися зрозуміти, чого саме ми від цього хочемо, – розповідає Ірина Божко. – Оскільки одна з ідейних натхненниць цього проєкту – прекрасна поетка, яка має інвалідність, ми вирішили, що цей проєкт не може існувати без інклюзивної складової. Тим паче, що «Порода» давно декларує серед своїх цінностей саме інклюзивність. Для нас це дуже важливо і зараз з настанням страшної війни люди про це стали говорити більше і краще розуміти необхідність інклюзивності. «Відкритий склад» – це про єднання людей, про те, щоб люди з інвалідністю і без інвалідності могли разом творити і руйнувати стереотипи у своїй голові. Краще пізнавати одне одного і взагалі бачити в одне одному передусім особистостей, а не людей з якимось певними ознаками. Насамперед те, що нас цікавить, це мистецтво. Ми хочемо розвивати криворізьку літературу, зокрема молодих авторів і авторок, для того, аби про нас знали більше, аби звучати гучніше, аби разом розвиватися».

«Відкритий склад» – літклуб для всіх, хто пише поезію чи прозу, або ж просто хоче познайомитися з творчістю криворізьких авторів й авторок.

Ти зможеш прочитати власні твори, отримати фідбек і підтримку, обмінятися досвідом і стати частиною вмотивованої творчої спільноти.

Слідкуй за анонсами, щоб долучитися до наступної події проєкту «Відкритий склад».

 

04.03.2024
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©