Проєкт «Stem & School Day»

Проєкт «Stem & School Day»

У Державному університеті економіки і технологій відбулося відкриття Міжнародного проєкту «Stem & School Day».

Проєкт «Stem & School Day» спрямований на учнів й учениць ліцеїв і передбачає долучення дослідницької бази Технологічного інституту ДУЕТ до підготовки з предметів фізика та хімія.

Наразі існує нагальна державна потреба у спеціалістах природничого циклу. І водночас спостерігається тенденція щодо низького відсотку учнів та учениць, які долають поріг зовнішнього незалежного оцінювання або національного мультипредметного тесту з фізики та хімії.

Проєкт «Stem & School Day» спрямований на привернення уваги до науки і технологій, популяризацію природничих наук шляхом створення захоплюючого освітнього середовища з використанням реальних прикладів з виробництва та повсякденного життя для демонстрації застосування фізичних і хімічних законів, надання можливості здобувачам освіти використати теоретичні знання на практиці через проведення лабораторних експериментів.

Учасники проєкту – заклади загальної середньої освіти Довгинцівського району Кривого Рогу: 

  • Криворізький ліцей № 24
  • Криворізький ліцей № 81
  • Криворізький ліцей № 129

Проєкт реалізується Державним університетом економіки і технологій в партнерстві з Aalto University (Фінляндія), за фінансування компанії «РУДОМАЙН», за підтримки виконкому Довгинцівської районної в місті ради.

Наприкінці урочистого відкриття проєкту учні трьох ліцеїв отримали спеціальні робочі зошити з фізики та хімії, методичне наповнення яких виходить за межі шкільної програми. В хабі ДУЕТ вони долучилися до цікавих наукових експериментів, які стали гарним стартом на шляху наукових звершень. На різних локаціях практично досліджували закони механіки, динаміки, аеродинаміки, електромеханіки, промислові металургійні процеси, проводили хімічні досліди.

Проєкт «Stem & School Day» буде реалізовуватися протягом чотирьох місяців на базі лабораторій Технологічного інституту ДУЕТ. 

Відео з урочистого відкриття проєкту дивись за покликанням.

16.02.2024
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©