Особливості викладання міжнародного гуманітарного права в умовах міжнародного збройного конфлікту

Особливості викладання міжнародного гуманітарного права в умовах міжнародного збройного конфлікту

4-5 лютого 2024 року Український Червоний Хрест за підтримки Британського Червоного Хреста та за сприяння Міністерства закордонних справ у справах Співдружності та розвитку Великої Британії організував тренінг для академічних кіл «Особливості викладання міжнародного гуманітарного права в умовах міжнародного збройного конфлікту».

На захід було запрошено 25 представників закладів вищої освіти з усієї України, котрі здійснюють підготовку правників, серед яких були викладачі кафедри права Державного університету економіки і технологій – д.ю.н., професор Вікторія Галай та в.о. завідувача кафедри права к.ю.н., доцент Оксана Теличко.

Міжнародне гуманітарне право (МГП) – це галузь міжнародного публічного права, яка застосовується під час збройних конфліктів з метою обмеження засобів та методів ведення воєнних дій, спрямована на захист цивільного населення від впливу збройного конфлікту та тих, хто припинив брати участь у воєнних діях. МГП покликане на обмеження наслідків конфліктів, виходячи з міркувань гуманності.

Поширення знань з Міжнародного гуманітарного права на теперішній час є вкрай важливим, зважаючи на те, що наша країна перебуває в стані міжнародного збройного конфлікту, викликаного російською збройною агресією в лютому 2014 року та повномасштабним вторгненням 24 лютого 2022 року. Тому кафедра права визнала в якості одного з пріоритетних напрямків своєї діяльності удосконалення знань та опанування нових форм та методів викладання міжнародного гуманітарного права в умовах міжнародного збройного конфлікту.

Знання норм з Міжнародного гуманітарного права є необхідним не лише правникам, історикам, державним службовцям, міжнародникам і представникам медіа, а і кожному пересічному громадянину. Їхнє застосування в умовах воєнного конфлікту характеризує нас як цивілізоване суспільство, для якого найвищою цінністю є людина, її здоров’я, честь і гідність, особливо, якщо вона є «жертвою війни».

12.02.2024
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©