КФК ДУЕТ: пам’яті Героїв Крут присвячується

КФК ДУЕТ: пам’яті Героїв Крут присвячується

29 січня в Україні відзначають річницю бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.

На виховній годині студенти різних груп обговорювали вагому подію історії України, згадували про той день, коли серця сотні молодих українців зупинилися назавжди.

Занурювалися в історію, переглядаючи документальні кадри та художні фільми, звертаючись до історій людей, що вижили, перечитуючи літературні спогади Павла Тичини «Пам’яті тридцяти».

У Крутах вирішувалася доля молодої української держави. Кілька сотень відважних юнаків зробили свій вибір – виступили проти російської військової агресії, стали на захист України. Вони були різного походження: діти селян, робітників, священників; військові, студенти, гімназисти. Хтось мав бойовий вишкіл, а хтось уперше взяв до рук зброю. Але всі вони розуміли головне – Україна потребує їхнього чину.

Крути – символ боротьби за незалежність України у ХХ і ХХІ століттях. Подвиг крутянців, як і всіх Героїв визвольних змагань, став прикладом для захисників України в сучасній російсько-українській війні. Сміливість і жертовність крутянців порівнюють зі сміливістю та витривалістю оборонців Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому Героїв Крут у публіцистиці часто називають «першими кіборгами».

Закріпили ці знання студенти за допомогою вікторини у Кахут, а в серцях – повага і нескінченна вдячність нашим українцям і їхньому подвигу...

Бій за майбутнє – так називають ту подію і зараз славетні нащадки нашого народу знову з кров’ю виборюють своє право бути вільними та незалежними. СЛАВА УКРАЇНІ!

29.01.2024
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©