Посвята у студенти

Посвята у студенти Як завжди, у цей день, під звуки музики і чудовий настрій, розпочалось святкове дійство – посвята у студенти першокурсників

Відкриває урочисту церемонію з приводу початку нового навчального року директор КЕІ ДВНЗ «КНЕУ імені В.Гетьмана» д.е.н., професор Андрій Валерійович Шайкан. Він щиро привітав першокурсників, їхніх батьків, співробітників і викладачів. У своїй короткій та емоційній промові він побажав усім добра:

— Хай всім щастить! Хай всім буде добре! Слава Україні!

Ведучі ознайомили присутніх з адміністрацією інституту, деканами, за-ступниками деканів, головою профспілкового комітету, студентами-активістами з РСС. Вперше голови студрад факультетів, вписавши свою сторінку в історію КЕІ, передали естафету наймолодшим, щоб вони про-довжили її. Цікавими і змістовними були звернення гостей, які нині займають високі посади, до першокурсників. Наш випускник, Андрій Богданов, звернуся до всіх із побажаннями успіхів, наснаги, попутного вітру, незламності та за-гартування духу. В той же час він наголосив, що не слід забувати про історію вузу, про тих, хто створював її.

— Будь-які спогади про Альма матер настільки теплі, майже такі самі, як про батьків і дітей. Треба бути цілеспрямованим, гнучким, незламним і розуміти ті зміни, які є навколо нас, — доповнив він. А ще зазначив, що саме Криворізький економічний інститут вчить не ЩО робити, а ЯК робити. Вчить приймати рішення вже з юних років.

— Я бажаю вам присвячувати свій час не тільки навчанню, а й активній участі у соціальному житті. У вас для цього все є!

Добрі слова промовив Владислав Іванович Ямковий, викладач, юрист. Він привітав присутніх із початком нового навчального року і доповнив свій виступ словами:

— Так сталося, — сказав він, — що я представляю перший набір і перший випуск спеціальності «Правознавство» Криворізького економічного інституту (1994-1999 р.) Я залишився в інституті викладати, тому всі ці 20 років я працював з усіма випускниками спеціальності «Правознавство». Я з упевненістю і всією відповідальністю можу сказати, що наші випускники є найкращими!

Він зазначив, що гордий тим, що випускники КЕІ і, зокрема, юридичного факультету, представлені в усіх професіях юридичної спеціальності. Серед нас є адвокати, нотаріуси, судді, працівники національної поліції, про-куратури, державної виконавчої служби. Причому всі ці люди займають від нижчих до найвищих посад керівників. Багато випускників працюють в органах державної влади та місцевого самоврядування. Серед цього скли-кання у Верховній Раді є й випускники нашого інституту – народні депутати.

— З гордістю можу сказати, що найвищу посаду в державі займає випускник нашого інституту й нашого юридичного факультету, — сказав Владислав Іванович. — Я переконаний, що ви зробили правильний вибір, вступивши до КЕІ. Від вашої громадської активності буде залежати успіх і те, наскільки ви впишете своє ім’я в історію інституту.

Наснаги, успіху, удачі поба-жав виступаючий, але, зазна-чив, що головний екзамен поставить перед студентами саме життя. А викладачі зроблять навчання змістовним, цікавим, насиченим не лише теоретичними знання, а й практичними навичками.

Привітала першокурсників теж випускниця нашого інституту, Карина Душкевич, автор і ведуча на ТРК «Рудана»:

— Зовсім небагато часу минуло, як я сама була студенткою. Але ці 5 років пролетіли швидко і я можу тепер сказати: — Це був найяскравіший період у моєму житті. Тому хочу побажати всім: будьте завжди у гущавині життя, використовуйте кожну можливість брати участь у заходах, які проходять в інституті. У вас попереду дуже багато прекрасних моментів. Пробуйте все і ви зрозумієте, що таке справжнє життя.

Після всіх урочистостей в актовій залі інституту відбулася зустріч з Наталею Щетініною, керівником проекту «Школа муніципального лідерства». Вона, представивши цей проект, зокрема, сказала:

— Я представляю громадську організацію «Криворізька фундація майбут-нього». Про що ця школа? Це формування спільноти лідерів. Будь-якої сфери і будь-якого віку. Наша фундація створена нещодавно, всього 9 місяців ми працюємо, але ми дуже активні, є вже певні напрацювання. А зараз це один із проектів, який ми дуже довго плекали і довго про нього мріяли. Ми сподіваємось, що цей проект буде знаковим для міста Кривого Рогу. Тож запрошуємо студентів до співпраці. Активних, вольових, які ба-жають змінювати місто і які мають власне бачення, свою стратегію. Будемо дуже раді цій співпраці.

Більше фото за посланням

Студенти, викладачі і співробітники Криворізького економічного інституту вирушили зранку до бази відпочинку «ЛУЧ УТОС», де для першокурсників відбувся захід «Початок історії твого успіху»

Цікава програма заполонила увагу наших наймолодших студентів. По-перше, вони познайомилися зі своїми одногрупниками – своєю академічною групою, деканами, майбутніми викладачами та студентськими кураторами. По-друге, поспілкувалися із фахівцями ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», які представили для них цікаву рубрику «Крок до успіху». Потім була година спортивного активу (стрибки через скакалку, волейбол, гра в шашки і дартс), яку провели викладачі кафедри фізичного виховання. Дуже смачною була обідня перерва зі справжнім пловом, а потім – ритмічний флешмоб і вільний час для нетворкінгу.

Відразу після прибуття на турбазу першокурсників познайомили з деканами факультетів, які протягом наступних кількох років будуть дбати про них. Це Катерина Павлівна Дацко, декан юридичного факультету; Дутчак Руслан Романович, декан факультету економіки і управління; Супрун Анатолій Анатолійович, декан факультету обліку, фінансів та інформаційних технологій, познайомили з головою профспілкового комітету Максимовою Аллою Василівною і головою ради студентського самоуправління Катериною Лозівець. Про значимість у сучасному світі вивчення іноземних мов розповів присутнім професор Сергій Олександрович Скидан і закликав молодь вивчати і знати якомога більше їх.

Цікавим і пізнавальним було ток-шоу «100 запитань професіоналу (100 запитань дорослому)». Це ток-шоу, на якому молоде покоління ставить питання дорослим, експертам у своїй сфері діяльності. Будь-які запитання, на будь-які теми, професійні й особисті. На них мужньо відповідали Алла Прокуда, менеджер з контролю виконання корпоративних політик у постачанні, і Віталій Мартинов, начальник відділу загального правового забезпечення. Незвичні питання й компетентні відповіді не лишили байдужими наших першокурсників, які показали, що вміють не тільки уважно слухати старших товаришів, а й ставити досить непрості і серйозні, як на їх вік, питання. За найбільш цікаві запитання вони отримали подарунки.

На завершення зустрічі шановні гості побажали нашим студентам усього найкращого, знайти себе у житті, реалізуватись у своїй професії.

Фото з турбази за посиланням

01.09.2019
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©