Металургійний вайб: перші кроки у світ Металургії

Металургійний вайб: перші кроки у світ Металургії

Учні та учениці 10-11 класів ліцею №129 отримали унікальну нагоду побувати в лабораторіях навчально-наукового технологічного інституту ДУЕТ. Під час цієї зустрічі вони ознайомилися з технологічним циклом металургійного виробництва.

У лабораторії підготовки та переробки шихтових матеріалів гірничо-металургійного комплексу учням та ученицям продемонстрували процес підготовки руди для її подальшого переплаву в чавун у доменних печах.

Ліцеїсти побачили в цій лабораторії різноманітне діюче обладнання та пристрої: грохоти, живильники, конвеєри, скиповий підйомник, завантажувальний пристрій, дробарки, преси, окомкувачі, змішувачі та ін.

У лабораторії систем подачі загрузки доменних печей та технології доменної плавки учні та учені побачили лабораторні установки засипних апаратів, які використовуються для вивчення процесів розподілення шихти при завантаженні її в доменну піч та поведінки сипучого середовища при випуску з приймальної воронки засипного апарату. 

Моделі, представлені в лабораторії, призначені для вивчення матеріалів різної густини та гранулометрії для отримання максимально наближених до реальних умов результатів. 

У лабораторії обробки металів тиском ліцеїсти спостерігали, як відбувається прокатка металу на станах і отримають сувеніри з прокатного стану.

Завдяки відвідуванню лабораторій технологічного інституту ДУЕТ учні та учениці ліцею №129 відчули металургійний вайб і зробили перші кроки у світ Металургії.

Як це було, дивись у відео за посиланням.

26.12.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©