Науковий семінар кафедри економіки та цифрового бізнесу «Обґрунтування конкурентної стратегії для окремого стратегічного напряму діяльності підприємницької організації»

Науковий семінар кафедри економіки та цифрового бізнесу «Обґрунтування конкурентної стратегії для окремого стратегічного напряму діяльності підприємницької організації»

18 жовтня 2023 року на кафедрі економіки та цифрового бізнесу Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти було проведено науковий семінар з обговоренням результатів дослідження ініціативної індивідуально-самостійної роботи здобувача освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Віолети Хохлової (науковий керівник д.т.н., проф. Темченко О.А.), яка презентувала результати свого дослідження на тему «Обґрунтування конкурентної стратегії для окремого стратегічного напряму діяльності підприємницької організації (за матеріалами ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»)».

У семінарі взяли участь: 

  • в.о. завідувача кафедрою, к.е.н., доцент Вікторія Радько, 
  • координатор студентського наукового гуртка, д.т.н., професор Олександр Темченко, 
  • студенти 3-4 курсів спеціальностей 051 «Економіка» та 076 «Підприємництво та торгівля», 
  • учасники студентського наукового гуртка «Бізнес-аналітик».

Тема семінару є актуальною, тому що сьогодні місто- та бюджетоутворюючі промислові підприємства стикаються з низкою викликів і завдань, пов'язаних з глобальними і національними економічними та соціальними тенденціями. Зокрема, сучасний стан глобальних ринків металургійної сировини, природних ресурсів, екологічних питань та регулювання світової економіки суттєво впливає на конкурентоспроможність промислових підприємств та економічний розвиток підприємницьких організацій.

Члени наукового гуртка, студенти з інших груп та викладачі кафедри економіки та цифрового бізнесу активно обговорювали дискусійні питання. Присутні також обговорили проблеми, які виникають у контексті обґрунтування конкурентної стратегії для сучасних промислових підприємств і виділили наступні аспекти: 

  1. Зміни на глобальних ринках і оптимізація виробничих процесів.
  2. Складні умови господарювання з урахуванням продовження воєнного стану в країні.
  3. Вплив екологічних проблем та наявність міжнародних стандартів якості на виробництво промислової продукції.
  4. Соціальні вимоги та реалізація корпоративної відповідальності персоналу.
  5. Роль державних ініціатив і нормативного регулювання для забезпечення ефективного господарювання бізнесу. 

Ці аспекти визначають важливі фактори, які потрібно враховувати при розробці конкурентної стратегії для промислових підприємств. Вони відображають вплив змін у глобальному середовищі, вимоги стосовно якості та стандартів, соціальну відповідальність та роль держави в регулюванні господарської діяльності.

25.10.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©