Студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» – призери 1-го туру Міжнародної студентської олімпіади з програмування ACM/ICPC у 2023 році

Студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» – призери 1-го туру Міжнародної студентської олімпіади з програмування ACM/ICPC у 2023 році

В онлайн-режимі 30 вересня 2023 року відбувся перший тур Міжнародної олімпіади з програмування у форматі ACM/ICPC (Association for Computing Machinery/International Collegiate Programming Contest).

Ця олімпіада має престижний статус і викликає великий інтерес серед студентів усього світу, які спеціалізуються в галузі інформаційних технологій.

Міжнародна першість з програмування проходить під егідою ACM (Association for Computing Machinery) – провідної асоціації в IT-індустрії, за підтримки генерального спонсора IBM.

Перший тур олімпіади відбувся у рамках центрального регіону України, до якого відносять п'ять областей України: Дніпропетровську, Донецьку, Кіровоградську, Полтавську, Черкаську. Участь у змаганні взяло понад 100 команд (по 3 особи в кожній), з яких 22 з Кривого Рогу.

У першому турі олімпіади Державний університет економіки і технологій представляли 8 команд, до складу яких увійшли студенти і студентки кафедри інформатики і прикладного програмного забезпечення факультету інформаційних технологій. Усі 8 команд ДУЕТ спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення» посіли перше місце по Кривому Рогу.

З них одна команда, яка набрала найбільше балів, виборола призове третє місце в центральному регіоні. Капітанкою цієї команди є студентка 4-го курсу Анастасія Католіченко (склад команди: Анастасія Католіченко, Олексій Дмитрієв, Владислав Лисенко).

Студенти і студентки Державного університету економіки і технологій, які навчаються за спеціальністю 121 «Інженерія програмного забезпечення» під керівництвом Олександра Зеленського та Володимира Лисенка продемонстрували високий рівень професійної підготовки, глибокі знання, практичні навички, командний дух і волю до перемоги.

Здобувачі освіти ДУЕТ вкотре довели, що є найкращими програмістами як у місті, так і за його межами. Цей високий статус вони підтверджують уже багато років поспіль, починаючи з 2014 року.

Бажаємо успіху в наступному етапі, який відбудеться 28 жовтня 2023 року. Віримо у перемогу!

16.10.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©