Stand with! Stand for!

Stand with! Stand for!

«Мир-Безпека-Сталість». «Батьківщина-Родина-Людина». Ці ланцюжки цінностей випробовують на міцність країни-агресори. Ця кривава і абсолютно протиправна дія проти найціннішого – людського життя!

У міжнародних відносинах є 2 окремі поняття: мирний стан – це де-факто відсутність відкритого конфлікту, та мирний процес – шлях до цього стану через зусилля по деескалації конфліктів мирними засобами крізь призму перемовин, дипломатії, залучення міжнародних посередників. Чи не найбільше лицемірство країн-терористів – у підміні цих понять. 

Десятиліттями світ намагався підтримати міжнародний порядок у різних куточках нашої планети, балансуючи на межі інтересів добра і зла. Як виявилося, вугілля, що ледь тліє рано чи пізно спалахує людожерним полум’ям війни…

Це сталося в Україні 596 днів тому, 6 днів тому це повторилося в Ізраїлі. Наші країни опинилися під вогнем підступних атак своїх сусідів, які обрали шлях ворожнечі, намагаючись обіграти та спотворити справжні цінності. Ми не будемо зараз розбирати казуальність цих подій, бо «той хто прийшов з мечем, зазнає свого меча», але в історії людства цей момент не тільки історичний, він формотворчий. Це час вибору – діяти або спостерігати, казати або промовчати, допомогти або пройти повз. Це час лідерства… справжнього лідерства, вміння називати речі своїми іменами, діяти задля збереження древа життя.

Немає сумніву – ми переможемо! Міжнародний порядок буде відновлено, однак яким він буде? Цю історію ми пишемо зараз, пишемо разом!

«Ми є. Були. І будем Ми! Й Вітчизна наша з нами», – Іван Багряний.

«Людство має спільну справу – побудувати для себе і своїх нащадків більш справедливий і щасливий світ… Мрійте про більше. Чим більші ваші мрії, тим більше ви здобудете!» – Шимон Перес.


Авторка статті – завідувачка кафедри міжнародних відносин, кандидат економічних наук, доцент Ірина Максимова

12.10.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©