Про досвід вступної кампанії від студентів ДУЕТ або як зробити свій правильний вибір

Про досвід вступної кампанії від студентів ДУЕТ або як зробити свій правильний вибір

Вітаємо випускників з закінченням першого етапу вступної кампанії – складанням основної сесії НМТ. Наступний крок – реєстрація електронного кабінету, де ти маєш подати документи для вступу в омріяний університет.

Як проходила вступна кампанія минулих років, що потрібно пам’ятати при подачі документів та як не помилитися у виборі професії – про все це ми запитали у студентів ДУЕТ.

Світлана Новікова, МВС-21:

«Потрібно лише зрозуміти, що є ти й твоя впевненість у собі. Візуалізуйте та уявіть, що через 5 років обіймаєте посаду за своєю спеціальністю. Чи бачите ви себе на цьому місці, у цих обставинах? Чи насправді ви хочете весь час комунікувати з людьми або працювати за комп’ютером та паперами? Зараз у 21 столітті ви не маєте меж у своєму виборі та можете зупинитись в будь-який момент і змінити напрям своєї діяльності, або вивчати щось паралельно. Щодо визначення пріоритетів, то враховуйте яку форму навчання ви розглядаєте для себе: контракт або виключно бюджет. Я також вважаю, що все залежить не від місця розташування університету, а від твоєї жаги до знань та ставлення до навчання. Мені подобається, що в ДУЕТ є свобода вибору, викладачі прислухаються до думки студентів у моментах навчального плану та організації освітнього процесу».

Ольга Квашук, ІПЗ-21

«Цей період запам’ятався мені, як дуже насичений та важкий, але водночас цікавий. Я мусила докласти чимало зусиль до підготовки до іспитів, досліджувала різні навчальні програми та університети. Багато часу приділяла пошуку необхідної інформації та аналізу різних варіантів. Перш за все я зосереджувалася на своїх особистих академічних та професійних інтересах. Я враховувала спеціалізації та програми, які мене найбільше приваблювали. Також я брала до уваги репутацію університету і якість навчання.

Бажання здобути якісну освіту та мати можливості для розвитку і кар’єрного зростання були важливими чинниками під час вибору навчального закладу. Крім того, я була реалістичною і враховувала мої академічні досягнення та можливості. Я збалансовувала свої амбіції з реальними шансами на вступ у різні університети, а також враховувала фінансові аспекти й можливості. Усі ці фактори допомогли мені прийняти розумні рішення та розставити пріоритети під час вступної кампанії.

Свою спеціальність я обирала з урахуванням своїх інтересів і мрій про майбутню професійну кар’єру. З 10 класу я мріяла стати веб-дизайнером і відчувала справжнє покликання до цієї галузі. Це було основним мотивом для мене вступати на спеціальність 121 «Інженерія програмного забезпечення» (ІПЗ). Однак пізніше, коли я дізналася про спеціальність 073 «Менеджмент» і можливості, які надає ДУЕТ у цій галузі, мені стало цікаво і розширилося моє бачення майбутньої кар’єри. Я зрозуміла, що можу поєднати свої навички веб-дизайну з управлінськими знаннями, щоб створити успішний бізнес в цифровій сфері. Таким чином, я вирішила подати заяву на спеціальність 073 «Менеджмент».

Взагалі, на вибір професійного шляху впливало декілька факторів. По-перше, мої особисті інтереси та покликання. Я завжди вірю, що робота повинна приносити задоволення і реалізовувати мої творчі потреби.

По-друге, я звернулася до професійних порадників, вчителів та людей, які вже мають досвід у вибраній галузі. Їх поради та досвід допомогли мені краще розуміти переваги та виклики обраних спеціальностей.

Щоб уникнути помилок при виборі професії, важливо зробити ретельне дослідження та збагатити свої знання про обрану галузь. Розмови з фахівцями, відвідування відкритих лекцій, стажування або практика в обраній галузі можуть допомогти отримати реальний досвід та уявлення про робоче оточення.

Також важливо врахувати свої особисті цінності, навички та здібності. Розгляньте, які робочі умови, стиль життя та можливості кар’єрного росту відповідають вашим потребам і цілям.

Не бійтеся вносити зміни, якщо виявиться, що обрана професія не відповідає вашим очікуванням. Розвивайтеся, беріть участь у професійних програмах і навчаннях, щоб розширити свої можливості та знайти своє справжнє покликання».

Данило Михайлов, МВС-21:

«Я обрав ДУЕТ за відгуками своїх друзів, які розповідали про навчальний процес і студентське життя тут. З вибором спеціальності було складніше, адже я був тим абітурієнтом, який не мав чіткого бачення своєї майбутньої професії. На щастя, під час подачі документів мені пощастило зустріти Ірину Максимову, яка порадила обрати міжнародні відносини. Я дослухався і не помилився».

Ірина Акун, МВС-21:

«Під час складання іспитів, мене врятувала моя психіка, яка вміє відключати всі мої емоції. Так я не зазнала шаленого хвилювання, але й полегшеної радості теж не відчула. Взагалі цей період я згадую з теплотою, бо він відчувався як перший крок у доросле життя, як щось грандіозне і неосяжне.

З дитинства я розуміла, що мені подобається писати, вигадувати, працювати з мовою, але чомусь ніколи не замислювалася про журналістику. Хотіла піти стопами батьків і стати вчителькою української мови, хоча мене майже всі відмовляли. Мало не в останню хвилину, я почула про спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії (програма журналістика)». І зрозуміла, що це воно – те, чому я хочу вчитися, де планую розвиватися найближчим часом. Насправді не потрібно боятися помилитися з вибором професії, адже завжди можна переспрямувати своє життя, а досвід, отриманий від «зайвого гака», використати надалі.

Спеціальність «МВС» – це просто чарівне поєднання актуальних на сьогодні напрямків. Тут навчають основ геополітики, дипломатії, психології мас, роботи ЗМІ та соцмереж. Це буде цікаво будь-кому, хто хоче бути в темі світових трендів і подій, а також навчитися правильно їх подавати людям і можливо навіть дещо прогнозувати. Окремий плюсик – це мовне навчання, вкрай захопливе викладання англійської та французької, а також можливість вибору ще третьої іноземної мови.

Абітурієнтам я б порадила слухати й аналізувати всіх навколо, але остаточне рішення приймати самому. Знайдіть в собі іскру, покажіть її викладачам і спільними зусиллями запаліть вогонь свого таланту. А взагалі, іспити після школи, іспити між курсами і навіть після універу – це настільки страшно, наскільки ви дозволите себе залякати».


Маргарита Ткачова, студентка МВС-21

26.06.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©