Захист залікових робіт з дисципліни «Археологія України»

Захист залікових робіт з дисципліни «Археологія України»

Торік у Державному університеті економіки і технологій з’явилася спеціальність «Середня освіта: Історія», а вже 1 червня 2023 року у студентів-істориків відбувся захист залікових робіт з дисципліни «Археологія України». 

Роботи розкривали різні аспекти археологічних досліджень. Так, проект Дарини Нюпекно присвячено археологічним пам’яткам та їхній характеристиці. У проектах Сергія Мирошниченка та Аліни Остапчук було розкрито особливості побуту, кераміки й архітектурних споруд часів Давньоруської держави та Криму доби Середньовіччя.

Окремо слід відзначити проекти Каріни Гайванович та Ігоря Лисенка. Вони за допомогою програми Artsteps зробили цілі віртуальні музеї. 

Каріна Гайванович зробила віртуальний музей Трипільської культурно-історичної спільноти, в якому показала етапи розвитку культурно-історичної спільноти Трипілля, особливості кераміки, образотворчого мистецтва, містобудування, вірувань, а також уявлення про трипільську культуру в сучасному мистецтві. 

Віртуальний музей Ігоря Лисенка присвячений Катакомбній культурно-історичній спільноті. На стінах віртуального музею можна побачити приклади кераміки, поховального обряду цієї культури. А також дізнатися про вірування носіїв катакомбної культури.

Загалом, нашим студентам хотілося б побажати подальших успіхів, реалізації їхнього творчого потенціалу та захопливої наукової роботи.

02.06.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©