Результат обговорення ОПП 133 «Галузеве машинобудування» на першому бакалаврському (освітньо-професійному) рівні вищої освіти

Результат обговорення ОПП   133 «Галузеве машинобудування»  на першому  бакалаврському (освітньо-професійному) рівні вищої освіти

Навчально-науковий технологічний інститут Державного університету економіки і технологій активно працює над впровадженням освітньої діяльності на першому бакалаврському (освітньо-професійному) рівні вищої освіти.

12 травня 2023 року об 15.45. відбулось обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Галузеве машинобудування» на першому бакалаврському (освітньо-професійному) рівні вищої освіти за спеціальністю 133 Галузеве машинобудування галузі знань 13 Механічна інженерія.

Зустріч проходила дистанційно за сприянням Сектору ліцензування та акредитації Центру менеджменту якості освіти Державного університету економіки і технологій (на базі платформи ZOOM). Модерувала зустріч Наталія СЕРГЄЄВА, керівник Сектору ліцензування та акредитації.

На зустрічі були присутні:

1. Зовнішні експерти:

Антощенко Андрій – управитель компанії з технічного обслуговування машин і устаткування промислового призначення ТОВ «Ексімрок».

Смородова Ірина – провідний інженер-конструктор ТОВ КВМШ „Плюс”   .

Сорочан Микита – майстер механоскладального цеху Криворізького підрозділу Запорізького ливарно-механічного заводу.

2. Внутрішні експерти – здобувачі вищої освіти:

Зєлов Євгеній – здобувач вищої освіти третього курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти гр. МО-20.

Друзь Ілля – здобувач вищої освіти третього курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти гр. МО-20.

Стась Марія – здобувач вищої освіти четвертого курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти гр. МО-19.

3. Науково-педагогічні працівники:

Засельський Володимир – в.о. завідувача кафедри Інжинірингу з галузевого машинобудування, доктор технічних наук, професор.

Пополов Дмитро – в.о. директора Навчально-наукового технологічного інституту ДУЕТ, кандидат технічних наук, доцент.

Засельський Ігор – доцент кафедри Інжинірингу з галузевого машинобудування, кандидат технічних наук, доцент.

Зайцев Геннадій – асистент кафедри Інжинірингу з галузевого машинобудування, кандидат технічних наук.

Швед Сергій – доцент кафедри Інжинірингу з галузевого машинобудування, кандидат технічних наук, доцент.

За результатами обговорення внутрішні та зовнішні експерти виразили свою думку що, представлена на обговорення освітньо-професійна програма «Галузеве машинобудування» першого (освітньо-професійного) рівня вищої освіти за спеціальністю 133 Галузеве машинобудування галузі знань 13 Механічна інженерія забезпечує досягнення сучасних вимог ринку праці, є актуальною, має свою особливість, відповідає державному стандарту вищої освіти.

Освітньо-професійна програма спрямована на підготовку фахівців з необхідним рівнем набуття компетентностей, необхідних для розв’язування практичних і спеціалізованих задач у сфері галузевого машинобудування, щодо експлуатації, обслуговування та ремонту обладнання, основ ефективного використання обладнання та підвищення надійності в складних технологічних умовах експлуатації. Також освітньо-професійна програма «Галузеве машинобудування» враховує світові тенденції розвитку машинобудування, які полягають у прагненні до зменшення енерго- та матеріалоємності машин з одночасним підвищенням їх продуктивності та надійності.

Перевагою освітньої програми «Галузеве машинобудування» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти є те, що вона орієнтована на актуальні тенденції розвитку спеціальності, ринку праці та містить необхідні для цього дисципліни, які поєднуються з практичною підготовкою здобувачів, а отримання теоретичних знань та практичних навичок дозволяють підготувати якісного фахівця з обраної спеціальності.

Зовнішні та внутрішні стейкхолдери оголосили загальну позицію, що освітня програма є такою, що може бути рекомендована до запровадження та реалізації в освітньому процесі.

Результати обговорення повинні бути прийняті до уваги членами проєктних груп.

Висловлюємо вдячність всім учасникам обговорення за приділений час та змістовну роботу.

30.05.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©