Big Data: переваги та недоліки

Big Data: переваги та недоліки

Що таке Big Data та як цим користуватися, чого варто почати уникати, а з чим треба потоваришувати. 

Про переваги та недоліки і ще багато чого цікавого розповів  в.о. декана факультету інформаційних технологій, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування, кандидат економічних наук Анатолій Супрун під час семінару «Big Data – можливості та ризики для суспільства і бізнесу».

«Загалом можна визначити, що великі дані, це такі дані, які не піддаються обробці без сучасних цифрових технологій, – пояснює Анатолій Супрун. – Головна характеристика інформації – її кількість є безмежною, але обмеженим є час для її обробки. В інформації можуть бути (і часто трапляються) помилки, перекручування, свідомі фальсифікації (фейки). У системі Big Data шукати їх надзвичайно важко. Помилковим може бути сам алгоритм обробки даних, який у більшості випадків містить елемент комерційної таємниці, на основі цього виникають фатальні помилки».

Семінар відбувся для здобувачів вищої освіти Економічного інституту. Вони не лише отримали нові знання, а й самі брали участь у дискусіях щодо цінності та шкоди Big Data. Питання було розглянуто різносторонньо та доступно.

ДУЕТ – місце можливостей і знань, досвіду та розвитку. Розвиваймося разом з нами!

12.05.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©