До дня Європи – говоримо про культурні політики та відкритість даних

До дня Європи – говоримо про культурні політики та відкритість даних

Студенти ДУЕТ, які опановують курс з Європейської інтеграції, провели креативне заняття до дня Європи. Разом зі своїми лекторками кафедри міжнародних відносин Іриною Максимовою та Ганною Пурій, студенти буквально занурилися в культурний простір Європи та здійснили віртуальні 3D-подорожі до Лувру, музею Сальвадора Далі, музею ренесансу Уффіці, Ватиканську пінакотеку, Музею Боде і навіть познайомилися із містичними локаціями ЄС. Також не оминули віртуальні локації рідної України. 

Такий досвід є яскравим прикладом синергії цифрової та культурної політик Європи, коли відкритість даних в інформаційній площині сприяє інклюзивному доступу та просуванню креативних просторів й культурних цінностей. Незалежно від геолокації, часу та кордонів…

До речі, тема до Дня Європи була обрана викладачками невипадково, адже культура є стратегічно важливою основою національної суверенності, а культурна політика займає вагоме місце серед національних політик ЄС. Цей напрям зараз, в нелегкі часи національної боротьби, є актуальним для України – країни з надзвичайно багатою культурною спадщиною. Це наша гордість і візитка у вирі світової інтеграції!

 Під час заняття вирувала жвава дискусія щодо інтеграції культурних і цифрових політик України та ЄС, важливості національного брендингу у креативній сфері, ролі держави та бізнесу у збереженні національної ідентичності в євроінтеграційному процесі. 

Зазначимо, що для студентів ДУЕТ кафедра міжнародних відносин реалізує двомовне викладання курсу Європейської інтеграції українською та англійською мовами. Адже Євроінтеграція є потужним вектором зовнішньої політики України. 

Цього року курс обʼєднав студентів спеціальностей «Міжнародні економічні відносини», «Економіка», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа», «Менеджмент», «Маркетинг», «Публічне управління та адміністрування». 

Особливу вдячність висловлюємо найактивнішим студентам, яскраві євроінтеграційні ідеї яких точно матимуть місце в майбутній професійній реалізації: Юлія Подвалюк, Данило Робота, Дмитро Дягіль, Денис Циганко, Марія Чумаченко, Денис Білокур, Богдана Глоба, Каріна Безугла, Валерія Григораш, Владислава Кореновська, Ірина Надточій, Дмитро Шаблій, Дмитро Пас, Віталій Шишарін.

Запрошуємо і тебе здійснити неймовірні 3D-подорожі Європою:

Лувр: https://www.louvre.fr/en/online-tours

Музеї Ватикану:  vatican.va

Театр-музей Далі: salvador-dali.org

Музей Галілео: catalogue.museogalileo.it 

Стоунхендж: https://artsandculture.google.com/entity/стоунхендж/m06wfg?categoryid=place 

7 музеїв просто неба в Україні: https://museums.authenticukraine.com.ua/ua/

10.05.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©