Тривають дні знайомства з університетом та спеціальністю «Облік і оподаткування»

Тривають дні знайомства з університетом та спеціальністю «Облік і оподаткування»

У сучасних умовах актуально і гостро постає питання конкретної допомоги молоді в професійному самовизначенні. Своєчасний і обґрунтований вибір молоддю навчального закладу та професії, набуває все більшого економічного і соціального значення.  Більшість школярів-випускників цим питанням цікавляться завчасно: знайомляться з інформацією на сайтах ЗВО, спеціальностями, які більш до вподоби.

Майбутньому студентові вкрай важлива рання зустріч із навчальним закладом і, найголовніше, конкретне знайомство з видом професійної діяльності. Вважаємо важливим для себе бути поруч з молоддю, коли вона приймає такі важливі рішення.

Упродовж останнього місяця майбутні абітурієнти-випускники Криворізького фахового коледжу, Криворізького ліцею №24 та Криворізького ліцею № 71 завітали в ДУЕТ для знайомства з вишем. Програма зустрічі була цікавою та пізнавальною. Так, для випускників шкіл провели оглядову екскурсію за основними університетськими локаціями, тренінг з фінансової грамотності із використанням соціально-економічного тренажера – гри «Життєвий капітал» (модератор тренінгу – доцент кафедри обліку і оподаткування Кондратюк О.М.), а також – екскурсію в музей російсько-Української війни.

Випускники шкіл отримали інформацію про нові перспективи для розвитку професій в галузі обліку і оподаткування, зокрема, про збільшення експертно-аналітичної функції бухгалтерської професії, зумовленої широким використанням у практиці підприємств інформаційно-комунікаційних технологій. Тож, учні зацікавлено сприймали інформацію про спеціальність та її широкі професійні можливості.

Під час тренінгу з фінансової грамотності з використанням соціально-економічного тренажера – гри «Життєвий капітал», учасники отримали особисті навички і знання, які дозволять у майбутньому приймати обґрунтовані та ефективні рішення, щодо використання своїх фінансових ресурсів. Активна участь випускників шкіл у тренінгу та відповідь на запитання, чи хочу вони бути фінансово грамотними на професійному рівні, можуть посприяти і у виборі майбутньої професії. А така грамотність означає здатність читати і розуміти фундаментальну фінансову звітність, включаючи баланс компанії, звіт про прибутки та збитки і звіт про рух грошових коштів – що є одним із ключових завдань підготовки професіоналів за спеціальністю «Облік і оподаткування».

Учасники зустрічей мали унікальну можливість доторкнутися до експонатів сьогоднішньої жахливої війни і водночас незламної боротьби народу України. Так, Тетяна Куц провела екскурсію музеєм російсько-Української війни, яку вона сама так і називає «Дотик до війни». Розповіді про експозицію музею не залишили нікого байдужим.

Випускникам шкіл бажаємо здійснити правильний вибір майбутньої професії та мати успіх! Дякуємо за плідну співпрацю директорам Криворізького ліцею №24, Криворізького ліцею №71, Криворізького фахового коледжу!


В.о. зав.кафедри обліку і оподаткування Олена Руденко

27.03.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©