Круглий стіл «Ключові потреби та вектори підтримки людей з інвалідністю в територіальній громаді»

Круглий стіл «Ключові потреби та вектори підтримки людей з інвалідністю в територіальній громаді»

За спільною ініціативою міської влади та Державного університету економіки і технологій було організовано зустріч у формі круглого столу задля визначення ключових потреб і векторів підтримки людей з інвалідністю в територіальній громаді.

У заході взяли участь батьки дітей з інвалідністю, представники місцевої влади (міські управління охорони здоров'я, департамент соціальної політики, департамент освіти і науки); громадські організації, що опікуються людьми з інвалідністю; заклади профтехосвіти та фахової передвищої освіти.

З перших днів життя своїх малюків батьки дітей з інвалідністю зіштовхуються з купою проблем, відповіді на котрі важко знайти самотужки. Адже ніхто не створює посібники з практичними порадами щодо викликів, пов'язаних з вихованням таких особливих діток. Тому так важливо гуртуватися та разом через конструктивний діалог знаходити шляхи подолання труднощів.

Під час круглого столу учасники заходу говорили про доступність медичного обслуговування, освіти різних рівнів та подальше працевлаштування для людей з інвалідністю. Депутат Криворізької міської ради, голова постійної комісії КМР з питань охорони здоров‘я і соціального захисту населення Олександр Пискун особисто опікується цими питаннями і наголошує на необхідності внесення пропозицій на законодавчому рівні.

Зміни в ставленні до людей з інвалідністю та створення інклюзивного середовища має бути одним із пріоритетних напрямків діяльності територіальної громади. Задля цього учасники круглого столу планують подальші зустрічі.

24.03.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©