Запрошений фахівець Андрій Нікітін: «РИНОК РЕЙТИНГУВАННЯ В УКРАЇНІ: НА ШЛЯХУ ДО ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ»

Запрошений фахівець Андрій Нікітін: «РИНОК РЕЙТИНГУВАННЯ В УКРАЇНІ: НА ШЛЯХУ ДО ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ»

На запрошення кафедри фінансів, банківської справи та страхування ДУЕТ у вівторок, 7 березня 2023 року, відбулася відкрита онлайн-лекція запрошеного експерта – Директора національного рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг», Голови комісії з навчання та кваліфікації Українського товариства фінансових аналітиків, к.е.н., професора кафедри банківської справи та страхування КНЕУ імені Вадима Гетьмана Андрія НІКІТІНА.

Тема лекції була більш, ніж актуальною: «РИНОК РЕЙТИНГУВАННЯ В УКРАЇНІ: НА ШЛЯХУ ДО ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ», що зацікавило багатьох слухачів.  

Тому на лекцію підключилося дуже багато учасників - близько 190 осіб – студентів всіх спеціальностей Навчально-наукового економічного інституту ДУЕТ, двох фахових коледжів – Криворізького фахового та Політехніки та викладачів профільних кафедр Університету.

Важливо зазначити, що Андрій Нікітін є знаним фахівцем своєї справи із більш ніж 30-річним досвідом у роботи у академічному середовищі та з великим практичним стажем у фінансовій сфері, тому це дозволило йому професійно викладати складні речі доволі простими словами.

На лекції мова йшла про сутність та необхідність такої діяльності на фінансовому ринку як рейтингування, особливості процесу рейтингування для банківських установ та страхових компаній, необхідність отримання рейтингу суб’єктами господарювання за умов, що вони хочуть виходити на ринки запозичень для отримання фінансування та про багато інших речей зі сфери фінансів. Спікер розповів про сучасний стан ринку рейтингування та наголосив на необхідності адаптації вітчизняного законодавства до стандартів Європейського Союзу. І така робота зараз ведеться, готуються нормативні документи та пропозиції до діючих законів, що регламентують діяльність фінансового ринку. Зазначимо, що слухачам було цікаво дізнатися про відмінності понять «рейтинг» та «ренкінг». Також обговорювалося питання щодо змісту роботи фінансового аналітика та вимог, що висуваються до рівня його знань і компетентностей.

Після лекції студенти мали можливість поставити запитання спікеру та отримати відповіді на цікаві для них питання. Студенти висловили вдячність лектору за цікаву розповідь та висловили бажання і надалі продовжувати серію лекцій та тренігів від професіоналів.

Викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування висловлюють вдячність професору Андрію Нікітіну за цікаву лекцію та всім слухачам, які знайшли можливість долучитися до цього заходу.

10.03.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©