Розпочав роботу науковий гурток «Computer science»

Розпочав роботу науковий гурток «Computer science»

Закінчуючи вищий навчальний заклад, майбутній ІТ-спеціаліст повинен мати високу конкурентоспроможність на ринку праці. Науководослідна робота (НДР) є однією з ланок формування якісного рівня освіти в усіх вищих навчальних закладах України.

Науково-педагогічний персонал кафедри Інформаційних технологій та моделювання приділяє велику увагу вихованню та адаптації молоді в стінах університету. Діяльність викладачів спрямована на підвищення рівня знань студентів, засвоєння ними навчального матеріалу, прищеплення умінь аналізувати, мислити і розвивати творчі здібності, необхідні для формування високого рівня майбутнього фахівця в сфері інформаційних технологій.

З метою залучення здобувачів вищої освіти до наукових досліджень в галузі застосування ІТ, а також з метою здійснення наукової, освітньої, творчої діяльності на кафедрі ІТМ було створено студентський науковий гурток «Computer science».

Створенням наукового гуртка ставилось за мету:

  • сприяти підготовці студентів до наукової роботи з використанням засобів ІТ;

  • розвивати ініціативність та творчість до вирішення практичних завдань з використанням засобів ІТ;

  • сприяти формуванню творчої особистості студентів шляхом підвищення їх наукової активності під час участі у роботі гуртка;

  • залучати студентів до участі у наукових дослідженнях, наукових конференціях, семінарах.

У студентському науковому гуртку беруть участь студенти 1-4 курсів спеціальностей «Комп’ютерні науки», професорсько-викладацький склад кафедри, представники ІТ-компаній, а також всі бажаючі. Створення гуртка розглянуто на засіданні Вченої ради факультету інформаційних технологій (Протокол №2 факультету інформаційних технологій від 29.02.21. року).

Науково-дослідна робота студентів − складова професійної підготовки, що передбачає навчання студентів методології і методики дослідження, а також систематичну участь у дослідницькій діяльності, застосування технологій та вмінь творчого підходу для вирішення певних наукових проблем.

Разом з науковим керівником, асистентом кафедри інформаційних технологій та моделювання Людмилою Шокотько та викладачами кафедри члени гуртка розпочали самостійні дослідницькі пошуки у сфері Data Science, Big Data, Business Intelligence, Artificial Intelligence.

На заняттях викладач (залучений до висвідлення певної теми) знайомить студентів-гуртківців з обраною темою у вигляді міні-лекції, формулює мету та план заняття гуртка, потім розповідає про нові наукові аспекти обраної проблеми. Другий етап передбачає залучення студентів: один або два студенти (які отримали напередодні завдання самостійно опрацювати найбільш вагомі новітні здобутки за темою) у вигляді презентації або реферату діляться своїми поглядами на цю тему. Останній етап кожного засідання − жвава дискусія, під час якої гуртківці активно обговорюють сучасні аспекти за обраною тематикою.


 

30.09.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©