Олександру Давидовичу Учителю виповнюється 85 років!

Олександру Давидовичу Учителю виповнюється 85 років!

Доктор технічних наук, професор, академік Підйомно-транспортної академії наук України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки та премії ім. З.І. Некрасова Національної академії наук України, заслужений робітник народної освіти України, голова ради Криворізького навчально-наукового комплексу Національної металургійної академії України – усе це про Олександра  Давидовича Учителя.

ДУЕТ вітає Олександра Учителя з 85-річчям! Нехай цей день народження відкриє двері до нових звершень і перемог! Нехай щодня приходить успіх на роботі й удома!  Нехай здоров'я буде завжди міцним, щастя – постійним, життя – світлим, сонячним і безтурботним! Усе, про що мріється, нехай дарує доля своєю щедрою рукою! Многая літа!

Олександр Давидович веде активну науково-дослідну роботу. Його авторитет у галузі ґрунтується на понад 400 наукових працях, з яких майже 200 авторських свідоцтв, патентів України, США, Німеччини й інших країн. Під його керівництвом створено науковий напрям «Використання вібротехніки для інтенсифікації технологічних процесів в металургії», що за період з 1971 по 2008 рр. дозволило впровадити у виробництво ряд нових металургійних машин для виробництва та підготовки до плавки шихтових матеріалів на комбінатах «Криворіжсталь» (ПАТ «АМКР»), «Запоріжсталь», Єнакієвському МК, ЦГЗК, ПівнГЗК, Криворізькому залізорудному та інших. Олександр Учитель – член двох Спеціалізованих наукових рад (м. Кривий Ріг — ДВНЗ «КНУ» м. Дніпропетровськ — НМетАУ).
Нагороджений нагрудним знаком «Петро Могила» Міністерства освіти і науки України за заслуги у науково-педагогічній діяльності.

Разом з науковою діяльністю Олександр Давидович веде активну громадську роботу: упродовж 2002–2007 років він був членом міського виконавчого комітету Ради народних депутатів м. Кривого Рогу. Його принципова громадянська позиція неодноразово була відзначена місцевою владою. Олександр Давидович – повний кавалер нагрудного знака «За заслуги перед містом». Облдержадміністрація нагородила його знаками «Подяка голови облради» та «За заслуги у розвитку професійного навчання». Крім того, він став лауреатом міського конкурсу «Краща людина Кривбасу – 2005» в номінації «Кращий діяч освіти Кривого Рогу». Здобув перемогу у регіональному конкурсі «Світоч Придніпров’я – 2013» у номінації «Кращий діяч науки Придніпров’я».

25.02.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©