Юридична клініка провела низку заходів у Державному університеті економіки і технологій

Юридична клініка провела низку заходів у Державному університеті економіки і технологій

По-перше, клініцисти взяли участь у Гакатоні від Асоціації юридичних клінік України, під час якого студенти провели тренінги в стилі Street Law.

Перша команда клініцистів пояснювала аудиторії  різницю між поняттями «ВПО», «біженці», «мігранти» і «тимчасовий захист», а друга команда клініцистів розповідала про тонкощі інтеграції переміщених осіб у громади, як ВПО протидіяти дискримінації та булінгу. У результаті обидві команди пройшли у фінал, а одна з них посіла призові місця.

Далі більше – «Юридичний квест». Під час нього студенти юридичного факультету вирішували різноманітні завдання на різних локаціях в університеті. Усі команди отримали у нагороду солодкі призи та неймовірні емоції. Завершили захід спілкуванням і смачним чаюванням.

Варто зазначити, що клініцисти проявляють себе й на практиці. Так 9 студентів-правників стали волонтерами Безоплатної вторинної правової допомоги. До речі, дві наші клініцистки пройшли відбір на стажування в одне з бюро криворізького МЦ з надання БВПД. Інших волонтерів-клініцистів ви можете зустріти у Народному домі, кожної п'ятниці.

У підсумку зазначимо, що студенти спільно із юридичною клінікою проводять багато різних заходів. Отримують корисні знання та практичні навички, котрі неодмінно знадобляться їм у реальному житті.

23.01.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©