ДУЕТівці отримали відзнаки міського голови

ДУЕТівці отримали відзнаки міського голови

Напередодні Нового року дві сотні найкращих представників обдарованої криворізької молоді отримали відзнаки Криворізького міського голови. Серед них і ДУЕТівці, яких нагородили на грудневій вченій раді.

У номінації «За наукові досягнення» відзнаками удостоїли асистента кафедри економіки та цифрового бізнесу ДУЕТ Андрія Бєлінського та студента 1 курсу освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» групи ІПЗ-22м ДУЕТ Ярослава Копійку.

У номінації «За інтелектуальні досягнення» відзнаки отримали асистент кафедри хімічних технологій та інженерії ДУЕТ, доктор філософії в галузі знань «Механічна інженерія» спеціальності «Галузеве машинобудування» Марія Козак та студентка 2 курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Публічне управління та адміністрування» групи ПУА-20-1 ДУЕТ Софія Коваленко.

Дізнаємося про кожного та кожну трохи докладніше.

Андрій Бєлінський володіє декількома іноземними мовами: досконало знає англійську, німецькою читає і здійснює переклад за словником. Він знає, що мова – це зброя, тож відмінно володіє державною мовою.

Має педагогічний фах, і разом з цим від початку студентського життя активно займається науковою діяльністю за напрямом «Прогнозування та моделювання кризових явищ із використанням теорії складних систем».

Активно виступав на конференціях як Всеукраїнських, так і міжнародного рівнів. Також є призером Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Економічна кібернетика». У своєму науковому доробку має 13 статей, що індексуються Scopus.

Намагається постійно підвищувати свою кваліфікацію. У 2022 році пройшов 5 із 6 курсів за спеціальністю «Інтелектуальний аналіз даних» від університету Іллінойс в Урбана-Шампейн на платформі Coursera. Також пройшов курс «Нейронні мережі та глибинне навчання», що пропонується компанією DeepLearning.AI на платформі Coursera.

Ярослав Копійка уже з 1 курсу навчання в ДУЕТ проявив себе здібним активним студентом, що прагне до самовдосконалення. Він успішно освоїв навчальний план підготовки бакалавра зі спеціальності «Інженерія програмного забезпечення», навчався на «відмінно» і після вступу до магістратури продовжує успішно опановувати дисципліни, що передбачені освітньою програмою магістерського рівня, отримує ґрунтовні знання, реалізує себе в науковій сфері. Окрім сумлінного навчання Ярослав Копійка бере активну участь у громадському житті кафедри, факультету та університету. Його добре знають як активного організатора усіх важливих заходів університету та факультету (наукових, культурно-масових, виховних).

Ярослав Копійка проявляє себе як надзвичайно відповідальний студент, вихована та активна особистість, якій притаманні такі якості як доброзичливість, комунікабельність, ввічливість. В колективі студентів користується повагою, є авторитетом. Вміє ставити перед собою цілі та досягати їх.

Марія Козак закінчила Криворізький національний університет за спеціальністю «Галузеве машинобудування», працювала інженером на ТОВ «КВМШ плюс». З 2019 року почала роботу на кафедрі інжинірингу з галузевого машинобудування Криворізького металургійного інституту Національної металургійної академії України (нині Навчально-науковий технологічний інститут ДУЕТ), працює на кафедрі хімічних технологій та інженерії по теперішній час.

У 2021 році захистила дисертацію доктора філософії на тему «Вдосконалення технічної системи «змішувач-конвеєр» в питаннях оптимізації кінцевої обробки шихтових матеріалів».

Має п’ятирічний стаж науково-педагогічної роботи. Асистент Марія Козак викладає основні навчальні курси, керує дипломним проектуванням у бакалаврів, магістрів спеціальності «Галузеве машинобудування». Займається методичним забезпеченням навчального процесу.

Науковиця розробила та видала шість методичних посібників зі спеціалізованих дисциплін. Має понад 20 наукових публікацій та 2 авторських свідоцтва і патенти на винаходи та корисні моделі.

Софія Коваленко за період навчання зарекомендувала себе як допитлива, наполеглива та відповідальна студентка, яка намагається поєднувати академічне навчання з громадською діяльністю: в університеті на рівні студентського самоврядування, в м. Кривий Ріг на рівні громадської діяльності у ГО «Взаємодія» та на загальнодержавному рівні через активну участь в освітніх, менторських та культурних заходах, а саме членство у ГО «Українська асоціація студентів».

Навчається Софія на «добре» та «відмінно», є старостою академічної групи. Як справжній лідер Софія Коваленко брала участь у V Міжнародному науковому конгресі SOCIETY OF AMBIENT INTELLIGENCE 2022. Також Софія завдяки своїй активній громадській позиції перемогла та отримала грант на розробку власного проекту від Харківського фонду розвитку громадських організацій. У вересні 2022 року Софія прийняла рішення та вступила на другу спеціальність «Психологія».

Софія Коваленко бере участь в освітніх програмах та проектах, оскільки усвідомлює необхідність отримання сучасних знань для формування компетенцій менеджерів нової генерації. Саме тому вона намагається отримувати знання не тільки в університеті, а й долучається до освітніх програм з розвитку лідерства. Софія Коваленко має високий авторитет серед студентської молоді та школярів, має широке коло спілкування серед громади м. Кривий Ріг, успішно налагоджує діалог між поколіннями.

ДУЕТ вітає молодих науковців з відзнаками та пишається їхніми здобутками.

30.12.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©