Яка вона сучасна вища освіта?

Яка вона сучасна вища освіта?

Кафедра обліку і оподаткування вже традиційно ініціює проведення занять самими здобувачами різних рівнів освіти для студентів різних курсів. Щоб і ті і інші (студенти – лектори, студенти – слухачі) набули додаткових soft skills – навичок із самопрезентації, роботи в команді, комунікації та лідерства. При цьому студенти-лектори обирають теми занять самостійно, відповідно до силабусів дисциплін та можуть використовувати як традиційні, так й інноваційні методи навчання.

Так у 1 семестрі 2022-2023 н.р., для студентів 1-го курсу освітнього ступеня «бакалавр» за дисципліною «Вступ до спеціальності: тренінг курс» Діана Бондар, здобувач освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування», провела заняття на тему «Історія бухгалтерського обліку» та «Сучасна вища освіта». Переглянули презентації, говорили про перших бухгалтерів, про розвиток бухгалтерського обліку протягом століть; про важливість, переваги та кар’єрні перспективи випускників спеціальності; особливості сучасної вищої освіти в різних країнах. На заняттях здобувачі 1 курсу також представили власні результати досліджень «Яка ж вона, сучасна вища освіта в інших країнах?».

Для студентів 2-го курсу освітнього ступеня «молодший бакалавр» за дисципліною «Фінансовий облік активів і пасивів», до яких долучився і 1 курс освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування», Максим Тарвердієв, здобувач освітнього ступеня «молодший бакалавр» за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» провів заняття на тему «Криптовалюта: основні поняття та бухгалтерський облік». І також були цікава презентація, запитання, обговорення.

Спостерігаючи за такими заняттями, ми, викладачі кафедри, розуміємо, що наші студенти активні, креативні, цікаві, націлені на успіх, вміють проводити власні дослідження та представляти результати, будуть справжніми професіоналами у своїй сфері. А сучасна вища освіта в ДУЕТ – це широкі можливості для студентів проявити себе та упевнено прямувати до успіху.


Підготовлено О. Кондратюк, к.е.н., доцентом кафедри обліку і оподаткування

20.12.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©