Світ робототехніки – надзвичайно цікавий світ

Світ робототехніки – надзвичайно цікавий світ

Чудовим видався недільний день для дорослих та малечі, які завітали на Чемпіонат ROBOBATTEL, що проводився в ІТ-хабі Криворізького економічного інституту ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана"

«Криворізька фундація майбутнього» спільно з «Метінвест» підтримали організатора Kids Education Чемпіонату Кривого Рогу Robobattle, який відбувся 1 березня (у корпусі КЕІ  на пл. Визволення, 2). На учасників і гостей чекала розважальна програма, розіграш подарунків і пізнавальні майстер-класи. Зареєструвалося на участь у Чемпіонаті 25 команд із шести шкіл (більше 40 учасників).

Школярі – діти від 6 до 16 років – мали можливість позмагатися із творцями «розумних» машин. Вони із захопленням створювали керованих або автономних роботів на базі конструктора «Лего». Цього дня проводилися чотири категорії змагань – як для дітей старшого віку, так і для наймолодших учасників.

Юні розробники демонстрували свої навички конструювання і програмування роботів у таких категоріях змагань:

- MiniSumo – бої роботів-сумоїстів;

- RoboRace – перегони автономних роботів на швидкість по чорній лінії;

- Кегельринг – виштовхування кеглів із ринку на швидкість;

- Біатлон – збивання та збирання кеглів.

Цікавим було змагання, коли потрібно було за найкоротший час виштовхнути всі кеглі з поверхні стола – цим займалися більш старші діти. Та однозначно – всім було цікаво.

- Це змагання майбутнього, - говорить голова оргкомітету, керівник і засновник одного із центрів партнерської мережі Тетяна Бондар. - У нас представлені багато криворізьких шкіл, Покровський ліцей, ІТ-студія «Гуртовий» з м. Дніпра та інші, тобто учні тих шкіл, де є гурток робототехніки. Для глядачів організована зона майстер-класів із робототехніки. Найактивніших чекає розіграш подарунків. Всі інші учасники візьмуть участь у розважальному шоу.

- Хочу сказати теплі слова тим, хто організував цей захід, - ділиться своїми враженнями Олександр Гук, керівник проекту «Школа передових технологій». - Ми проводимо його в стінах КЕІ, у новому просторі, де створені всі умови для того, щоб було зручно, де є всі технічні можливості. Ми прийшли зі своєю командою – школярами Криворізької спеціалізованої школи з вивчення іноземних мов. Сподіваюсь, діти будуть дуже задоволені від почутого і побаченого. Хочу сказати, що для дітей і підлітків це дуже важлива подія, адже на сьогоднішній день це має такий великий творчий потенціал – справді сучасний підхід до вивчення нового, що зацікавить молодь. Ми розуміємо, що за цим напрямком майбутнє – робототехніка, конструювання, шніринг – все це ті питання, які постають дуже гостро. У подібному заході ми беремо участь уперше. Ми в захваті. Сподіваюсь, що й надалі будемо брати участь, а для цього будемо вивчати дизайн, працювати з роботами і т.ін. Чесно кажучи,  для мене це теж стало великим досвідом, бо інколи діти настільки багато знають і вміють, що я навіть дивуюсь їхнім знанням.  

01.03.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©