Тренінг для викладачів ДУЕТ від Центру тактичної медицини «КоЛеСо»

Тренінг для викладачів ДУЕТ від Центру тактичної медицини «КоЛеСо»

Днями ми розповідали, що за підтримки ДУЕТ відбулося відкриття Центру тактичної медицини «КоЛеСо». Одними з перших навчання пройшли й викладачі нашого вишу. Вони поділилися своїми враженнями від тренінгу.

Завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування, кандидат економічних наук, доцент Марина Садовенко:

«Цинічні обстріли росією мирного населення вкотре довели, що кожен українець повинен володіти базовими навичками домедичної підготовки, аби у випадку небезпеки врятувати своє або чиєсь життя. На курсах навчально-тренувального Центру тактичної медицини «КоЛеСо» викладачі ДУЕТ отримали корисні знання, як зупинити кров, відновити дихання, як користуватися турнікетами та джгутами тощо. Завдяки професіоналам, тренінг був справді цікавим і корисним. Як кажуть, життя – це мить, яку ми проживаємо безліч разів. Хай воно складається так, щоб ці набуті нами навички не знадобилися на практиці. Проте необхідно, аби в кожній сім’ї була людина, яка володіє відповідними знаннями».

Доктор соціологічних наук, професор Ганна Андрущенко:

«Назва організації «КоЛеСо» включає головні блоки, за якими відбулося одноденне навчання: «Кров», «Легені», «Серце». Ще один активний блок, який без сумніву найбільше запам’ятався колективу, це «Евакуація».

Сім годин навчання промайнули, немов одна мить. Особливо цінним у цьому проєкті є те, що всі отримані теоретичні знання (накладання джгуту, турнікету, тампонування рани, переворот і перенесення пораненого та ще велика кількість маніпуляцій) можна було одразу застосувати на практиці кожному (!) учаснику групи.

Тож щира величезна подяка від усієї групи ДУЕТу інструкторам Центру «КоЛеСо» за те, що дійсно сумлінно і з душею віддаєтесь своїй справі, за те, що дійсно піклуєтесь про те, щоб кожен навчився, щоб зрозумів – це дуже цінно і викликає повагу!

Окрема подяка керівництву ДУЕТу за надання такої можливості дізнатись і спробувати себе у важких реаліях військового часу. Окремий приємний аспект – можливість очного душевного спілкування з колегами».

Доцент кафедри обліку і оподаткування, кандидат економічних наук Ольга Кондратюк:

«Життя вносить свої корективи та зобов’язує кожного бути підготовленим до різних ситуацій. Сьогодні, в умовах військової агресії, ми не тільки навчаємо студентів, але й навчаємося самі. Навчаємося бути сильними, навчаємося надавати домедичну допомогу, адже кожен розуміє, що перемога – у єднанні та спільній праці всіх українців.

На семигодинному тренінгу з домедичної допомоги за стандартами НАТО ми вчилися зупиняти масивні кровотечі та однією рукою накладати турнікети; тампонувати рани; відкривати дихальні шляхи; накладати тиснучі пов’язки; переміщувати, підіймати та евакуювати поранених.

Отримали багато цінної інформації та на практиці за допомогою тренерів послідовно виконували всі маніпуляції. Разом з тим треба розуміти, що, по-перше, щоб надати допомогу тому, хто її потребує, спочатку треба впевнитись у власній безпеці; по-друге, діяти треба швидко, адже чим менше часу витрачається на надання такої допомогу пораненому, тим більше шансів у людини вижити. Дякуємо тренерам центру «КоЛеСо» за таку серйозну підготовку».

В.о. зав. кафедрою управління бізнесом, доцент, кандидат економічних наук Тетяна Петрішина:

«Тренінг проводили досвідчені інструктори відповідно до стандартів НАТО. Особливістю надання домедичної допомоги є чітка її послідовність. Зміна порядку надання допомоги може коштувати життя постраждалого. Відповідно до етапів надання медичної допомоги тренування відбувалося на різних локаціях, де учасники практикували навички накладання турнікетів, тиснучих пов’язок, тампонування ран, відпрацьовувалися дії з відкриття дихальних шляхів, знаходження пульсу, обігріву пораненого та евакуації потерпілих. Головне – у правильному порядку. Учасники отримали корисні знання, практичні навички надання першої домедичної допомоги потерпілому та позитивні емоції від спілкування. Ми і не відчули, як швидко промайнуло сім годин».

02.12.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©