Понад 3000 слухачів курсів підвищення кваліфікації за 2022 рік вже мають сертифікати, зокрема понад 2750 випускників курсів – протягом воєнного часу

Понад 3000 слухачів курсів підвищення кваліфікації за 2022 рік вже мають сертифікати, зокрема понад 2750 випускників курсів – протягом воєнного часу

Команда Центру кар’єрного та професійного розвитку ДУЕТ звітує про результати роботи курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників, державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. За результатами роботи курсів протягом десяти місяців з лютого по листопад 2022 року видано 3031 сертифікат про підвищення кваліфікації, зокрема за час воєнного стану – 2775 сертифікатів.

Вже третій навчальний рік працює Центр кар’єрного та професійного розвитку, одним із завдань якого є організація системи підвищення кваліфікації як для зовнішніх слухачів, так і для наших колег – викладачів ДУЕТ та закладів фахової передвищої освіти.

Початок роботи курсів підвищення кваліфікації у 2022 році відбувся у лютому. Першу сесію ми встигли провести до початку війні, 18 лютого видали сертифікати, а вже наступні щомісячні набори на курси підвищення кваліфікації вимушені були здійснювати в умовах воєнного часу.

Найбільші випуски слухачів були влітку та на початку осені 2022 року – понад 600 слухачів протягом червня та понад 650 слухачів у вересні.

Усі заняття проводилися дистанційно на платформі ZOOM у формі лекцій та тренінгів, використовувалися сучасна практична інформація, інтерактивні методики для максимального зацікавлення слухачів.

На вимогу часу, через наявність повітряних тривог, проблем з Інтернет-підключенням у наших слухачів та обмеження часу аудиторної роботи з викладачами, ми додали можливість працювати паралельно в асинхронному режимі. У кожного слухача курсів в асинхронному режимі протягом терміну навчання є можливість переглянути відеозаписи лекцій, ознайомитись із презентаціями викладачів та скласти підсумкові тестові опитування.

Зміст програм відповідає пріоритетним напрямам (темам) для підвищення кваліфікації державних службовців та педагогічних працівників. Зокрема слухачам пропонувалися програми з наступних питань:

  • державної політики цифрового розвитку;
  • запобігання корупції та забезпечення доброчесності;
  • комунікації та взаємодії;
  • лідерства;
  • стратегічного управління та планування;
  • удосконалення рівня володіння державною мовою;
  • управління змінами (впровадження або сприйняття змін);
  • управління персоналом на державній службі;
  • управління публічними фінансами.

30 листопада 2022 року відбулась особливо знаменна подія – ректор університету Андрій ШАЙКАН вручив сертифікат про успішне підвищення кваліфікації трьохтисячній слухачці. Нею стала наша колега – викладачка іноземних мов Відокремленого структурного підрозділу Криворізький фаховий коледж Українського університету науки і технологій Людмила ВОРОНІНА.

Ювілейну слухачку також привітали проректор ДУЕТ Валентин ОРЛОВ та директорка ННІ Управління і бізнес-освіти Катерина СЛЮСАРЕНКО.

Відгук нашої 3000-ної слухачки Людмили ВОРОНІНОЇ:

«Я навчалась на курсі «Ефективні комунікації, взаємодія та цифрові тренди». https://drive.google.com/drive/folders/1cHc-Ei-T3UmrhtdIl8ZCR0xFbuA6dNDT

Програма курсу містила комплекс актуальних тем, цікавих за змістом, практичного спрямування. Мені сподобався формат навчання – асинхронний режим. Якщо врахувати постійні проблеми з електрикою та Інтернет-зв’язком, була можливість самостійно обирати час та тривалість навчання. Два тижні – це достатньо для вивчення матеріалів, перегляду відеолекцій викладачів та роботи з підсумковим тестуванням. Звичайно, не вистачало особистого спілкування в аудиторії з колегами, але у сучасних умовах такий формат для підвищення кваліфікації підтримую».

Курс охоплює цікаві теми, зокрема:

– побудова комунікативних зв’язків в системі освіти;

– ефективна командна взаємодія;

– формування соціальної економіки і заклади освіти;

– корпоративна культура в закладах освіти;

– основи антикорупційного законодавства: конфлікт інтересів;

– норми, стилі функціонування сучасного ділового мовлення;

– сучасні інформаційні технології у закладах освіти.

В організації роботи курсів бере участь команда Центру кар’єрного та професійного розвитку ДУЕТ. Кожен знає своє завдання та має свій внесок з загальний результат. Це Софія Скворцова, Вадим Клюй, Олександр Казаков, Артем Керженцев.

Працюємо далі, рухаємось до Перемоги.


Керівниця центру кар’єрного та професійного розвитку ДУЕТ Наталія Ізмайлова.

 

01.12.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©