Студенти міжнародних відносин розширюють обрії практичних знань!

Студенти міжнародних відносин розширюють обрії практичних знань!

Відразу два гостьові практикуми відбулися для студентів програм «Міжнародна інформація та журналістика» і «Міжнародні економічні відносини». 

У межах вивчення дисципліни «Теорія та методика журналістської творчості» майбутні журналісти-міжнародники з групи МВС-21 говорили про перспективи радіожурналістики та дієві бізнес-моделі в медіа сфері. Запрошений лектор – знаний київський журналіст-практик Григорій Южда, який має досвід роботи на радіо понад 41 рік. Спікер розповів про особливості становлення регіональної радіожурналістики, часи відлиги для радіо та його можливості сьогодні. Григорій Григорович поділився інформацією про механізми створення інтернет-радіо, його зручність, фінансову доступність та модерні підходи, адже сам був засновкником студентського інтернет-радіо «Радіо BG». Наголосив на особливостях формування контент-радіо та можливостях співпраці з журналістами. Модератором заходу виступила Анжеліка Досенко, доцентка кафедри міжнародних відносин.

Та на цьому спілкування з професіоналами не закінчилося. На другому вебінарі польська професорка Сілезського університету Олександра Синовець відкрила царину крос-культурних комунікацій для студентів міжнародних відносин. Вебінар відвідали студенти 2 та 4 курсів програми «Міжнародна інформація та журналістика», а також магістри спеціальності «Міжнародні економічні відносини». Говорили про різні моделі формування міжнародного культурного простору. Зокрема, формування міжнародних відносин крізь призму культурного впливу було розглянуто на прикладі цікавих метафоричних моделей айсберга та цибулини. Обговорили вплив культури, як потужного стрижня суспільства, на формування громадської думки. Разом розглянули багато професійних прикладів. Лекція пані Олександри зібрала багато теплих відгуків та викликала жвавий інтерес у наших студентів, які активно обговорювали проблематику міжкультурної комунікації, а також її потенціал у врегулюванні конфліктів та налагодженні ефективної міжнародної взаємодії. За результатами зустрічі домовилися про майбутні спільні інтерактиви для студентів.


Матеріал підготувала Ірина Максимова, зав.кафедри міжнародних відносин

16.11.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©