Студенти – міжнародники ДУЕТ пройшли серію тренінгів від інформаційної агенції Кривого Рогу.

Студенти – міжнародники ДУЕТ пройшли серію тренінгів від інформаційної агенції Кривого Рогу.

Серія тренінгів для журналістів-міжнародників з професіоналами своєї справи.

 

Заняття в студентів  програми «Міжнародна інформація та журналістика» проходять зазвичай дуже активно. Цього разу  студенти 2 - го курсу отримали можливість побувати на захопливому тренінгу, що був організований лекторкою дисципліни Ольгою Гончар та інформаційною агенцією «Експерт-КР».

Дружня команда фахівців поділилася тонкощами роботи з відео репортажами, операторством, режисурою кадру та елементами фактчекінгу. Валерій Ляшенко та Ольга Гончар (Хвостова) продемонстрували ютуб ролики, які були зняті після удару ворожої російської ракети по дамбі Кривого Рогу. Як виявилося, за вражаюче моторошними кадрами, зворушливими емоціями людей та коментарями адміністрації міста, стоїть важка та кропітка журналістська майстерність.

За допомогою кореспондента та оператора агенції, Андрія Власенка, студенти зрозуміли, що не обов’язково мати багатокілограмове професійне оснащення, щоб знімати якісні відео. Смартфон, бажання та секрети, якими він з нами поділився – ось рецепт крутого ролика! А вишенькою на торті стали яскраві приклади роботи оператора «Експерт –КР» Костянтина Романенко. На конкретному фільмі він продемонстрував нам як правильно ставити людей у кадрі, який брати ракурс та як зберігати зацікавленість глядачів.

Від теорії –до практики, вже за тиждень студенти отримали можливість взяти участь у зйомках інтерв'ю з криворожанкою Ганною Глазковою, яка наразі активно допомагає українським переселенцям у Британії. Інтерв'ю провела студентка- міжнародниця ДУЕТ Олена Богомазова і студент КДПУ Кирило Тіссен. До процесу долучилися також Антон Кучабський та Маргарита Ткачова.

Надані поради та хитрощі не раз стануть у нагоді нашим студентам в майбутній журналістській кар'єрі. Як мінімум, тепер усі сторіз на крок наблизяться до кінематографічного рівня!

 

Матеріал підготувала Ірина Акун, студентка групи МВС-21

24.10.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©