До Дня захисників і захисниць України!

До Дня захисників і захисниць України!

14 жовтня Навчально-науковим економічним інститутом ДУЕТ було проведено онлайн захід, присвячений Дню захисників і захисниць України. До заходу приєднались більше 100 учасників – викладачів та студентів інституту.

День захисників та захисниць України започаткований 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День захисника України». З 2015 року є державним святом і неробочим днем. Однак, на період воєнного стану статтею 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» призупинено дію статті 73 КЗпП, щодо визначення святкових і неробочих днів 14 липня 2021 року Верховна рада перейменувала свято на «День захисників і захисниць України».

Окрім Дня захисника та захисниць України, у цей день відзначають Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. Цей день для свята обрали невипадково. Про це учасникам розповів кандидат історичних наук, доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Роман Шляхтич: «Українці здавна славили Богородицю як покровительку війська. Традиційно саме на Покрову в козацькій Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана, визначали, як козацтву жити далі. Образ козака як українського лицаря і захисника рідної землі близький кожному українцю. А в ХХ ст. традиції боротьби за державність України наслідували вояки армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії. Саме свято Покрови обрали офіційним днем створення УПА. Таким чином, цілком логічно, що цього дня давнє героїчне минуле України поєдналося з героїчним теперішнім». 

Згідно наказу № 327-к від 12.10.2022 «Про відзначення працівників Університету на честь Дня захисників і захисниць України» оголошено подяки викладачам і студентам Економічного інституту за активну волонтерську діяльність під час російсько-української війни, участь у вихованні патріотичних почуттів, духовних цінностей у студентської молоді, громадянську позицію та з нагоди Дня захисників та захисниць України. Також подяки за самовідданість і стійкість, виявлені під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України оголошені студентам, що знаходяться в лавах ЗСУ.

До учасників заходу звернулися доцент кафедри обліку і оподаткування Ольга Кондратюк і волонтер, заступник керівника ГО «Набат-Кривбас», структурного підрозділу «Координаційний центр допомоги учасникам АТО/ООС, членам їх сімей, ветеранам, особам з інвалідністю, військовослужбовцям, переселенцям та всім вразливим та незахищеним верствам населення» Тетяна Куц. Вони привітали присутніх зі святом і висловили впевненість в якнайшвидшій перемозі над російською навалою. Ми шануємо і пам’ятаємо про славу наших пращурів, бо козацтво тече в українській крові!


СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ! СЛАВА НЕСКОРЕНОМУ НАРОДУ УКРАЇНИ!


Економічний інститут

14.10.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©