Викладачі ДУЕТ взяли участь у всеукраїнській конфереції присвяченій темі УПА

Викладачі ДУЕТ взяли участь у всеукраїнській конфереції присвяченій темі УПА

 

12 жовтня 2022 року доценти кафедри соціально-гуманітарних наук Державного університету економіки і технологій Роман Шляхтич та Марина Волікова взяли участь у всеукраїнській конференції «УПА в боротьбі проти нацистського і більшовицького тоталітарних режимів».

Ця конференція проводилась у форматі онлайн. ЇЇ організаторами виступили: Івано-Франківської обласна рада та військова адміністрація, Інститут історії НАН України та Прикарпатський національний університету ім. Василя Стефаника та інші. Залучення цих інституцій до організації конференції зумовило широке і представницьке коло гостей та учасників заходу.

Під час конференції було розглянуто чимало питань: український визвольний рух напередодні створення УПА; бойові дії окремих відділів УПА в роки Другої світової війни; боротьба УПА з радянською владою у повоєнний час. У своїх доповідях учасники висвітлювали раніше невідомі, або маловідомі факти з історії Української повстанської армії. Зокрема, Роман Шляхтич та Марина Волікова у своїй доповіді актуалізували форми та методи за допомогою яких радянські спецслужби боролись з УПА.

За результатами конференції було складено звернення від імені учасників. Підкреслюючи важливість подібних заходів, організатори та учасники, запропонували у подальшому поглиблювати співпрацю українських істориків з цієї проблематики. Також у резолюції була засуджена російська збройна агресії проти України.

12.10.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©