Екскурсія до Музею Героїв АТО

Екскурсія до Музею Героїв АТО

У День відзначення пам’яті Небесної Сотні в Музеї Героїв АТО, що знаходиться у корпусі Криворізького економічного інституту на пл. Визволення, 2, було проведено екскурсії викладачем, колишнім воїном АТО Миколою Аном для юних криворіжців

Сьогоднішні відвідувачі – це школярі Центрально-Міської гімназії та криворізькі дівчатка-пластунки, які прийшли зі своїми керівниками до музею.

Схвильовано слухала молодь розповідь бвйця, який розповідав про тяжкі воєнні будні на сході нашої країни, про героїв, які захищають східні рубежі, про їхній суворий побут. Він сам пройшов цей шлях зі своїми побратимами, які й сьогодні несуть службу, захищаючи країну від ворога.  

Говорить вчителька Ольга Стеценко (Криворізька Центрально-Міська гімназія):

- Ми сьогодні прийшли до Музею Героїв АТО, про який я навіть і  не знала, що в нас він є. Я думаю, що потрібно повідомити колег, що тут справді дуже пізнавальний музей. Про це потрібно знати нашій молоді, адже розповідає про війну людина, яка пройшла цими воєнними дорогами, і ми дізнаємося з перших вуст, як там було насправді. Я вважаю, що це дуже важливо і необхідно знати, адже діти, на жаль, не розуміють до кінця, що справді відбувається в нашій країні, незважаючи на те, що ми їм регулярно говоримо про ці події. Але ні фільми, ні наші розповіді не можуть замінити живого спілкування з бійцем. До того ж, є можливість побачити на власні очі ці реальні предмети з війни, потримати їх у руках і послухати розповідь учасника. Спасибі вам!

- Я вражений тим, що сьогодні почув. Люди, які знаходяться на війні у ХХІ столітті… Я не розумію, як вони можуть воювати в реаліях нашого часу. Як на мене, це вкрай сумно і нікому не бажаю таке пережити. Мене найбільше вразила розповідь про те, як осколки розривають танки… То ж якою може бути психіка людини, щоб усе це витримати? - говорить 11-класник Ігор Лабєнський.

20.02.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©