«Завалив» один з предметів НМТ!? Не біда! У тебе залишається шанс вступити до університету на омріяну спеціальність!

«Завалив» один з предметів НМТ!? Не біда! У тебе залишається шанс вступити до університету на омріяну спеціальність!

Порівняно недавно на освітній мапі України з’явився новий освітній рівень (ступінь) вищої освіти Молодший бакалавр. Визначимо головне і стисло:

1. Молодший бакалавр - це початковий рівень (короткий цикл) вищої освіти, який передбачає набуття здобувачами вищої освіти здатності до розв’язування типових спеціалізованих задач у певній галузі професійної діяльності.

2. Молодший бакалавр - це освітній або освітньо-професійний ступінь, що здобувається на початковому рівні (короткому циклі) вищої освіти і присуджується закладом вищої освіти у результаті успішного виконання здобувачем вищої освіти освітньої програми, обсяг якої становить 120 кредитів ЄКТС.

3. Особа має право здобувати ступінь молодшого бакалавра за умови наявності в неї повної загальної середньої освіти.

 

ДУЖЕ ВАЖЛИВО!

  1. Ступінь Молодшого бакалавра не варто рівняти зі ступенем Фахового молодшого бакалавра, який надається в коледжах і належить до передвищої освіти. На багатьох спеціальностях (зокрема, економічних), після отримання диплому молодшого бакалавра студент має можливість вступити на третій курс.
  2. Вступ на молодшого бакалавра здійснюється на основі двох предметів мультипредметного тесту (українська мова, історія України або математика на вибір вступника). Отже, хто не набрав достатньої кількості балів за математикою або історією України може обрати вступ на молодшого бакалавра, як альтернативу вступу до бакалаврату.
  3. Бал проходження на бюджет для отримання ступеня Молодшого бакалавра є суттєво меншим. Для прикладу, в 2021 році для економічних спеціальностей прохідний бал на бюджет дорівнював 140-150 балів, в той час як той же бал для отримання ступеня Бакалавр дорівнював 175-180 балів.

По закінченні навчання і отримання диплому молодшого бакалавра випускник може вступати на 2 або 3 курс (залежно від спеціальності) для навчання і подальшого отримання ступеня бакалавра. . Вступ здійснюється за тими ж предметами мультипредметного тесту і фаховим вступним випробуванням в університеті.

Отже, молодший бакалавр є вищою освітою, яка дає можливість працювати за отриманою спеціальністю вирішуючи типові спеціалізовані задачі та/або продовжувати навчання для отримання ступеня бакалавр.

В Державному університеті економіки і технологій освітній ступень молодшого бакалавра можна отримати за спеціальностями:

10.08.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©