Спільним студіям українського та польського вишів бути!

Спільним студіям українського та польського вишів бути!

У ДУЕТ 15 червня 2022 року відбулося відкрите онлайн - засідання робочої групи з обговорення освітньої програми “Спільні студії” Державного університету економіки і технологій та Гуманітарно-Природничого Університету імені Яна Длугоша в Ченстохові (UJD) за такими напрямами:

- Економіка (макро- та мікрорівень);

- Бухгалтерський облік і податки.

У засіданні прийняли участь представники адміністрації Державного університету економіки і технологій (ДУЕТ), завідувачі кафедр двох науково-навчальних інститутів ДУЕТ — економічного й інноваційної освіти та розвитку - та уповноважена декана з бухгалтерського обліку та податків юридично-економічного факультету в Гуманітарно-Природничому Університеті імені Яна Длугоша в Ченстохові (UJD) пані Олена Бурунова.

Мета обговорення — адаптація навчальних планів до вимог Європейського освітнього простору, зокрема через співпрацю українського та польського навчальних закладів.

На початку зустрічі Сергій Гушко (в.о. проректора з науково-педагогічної, навчальної роботи та міжнародної діяльності ДУЕТ, д.е.н., професор) акцентував увагу на розширних можливостях, які отримують студенти під час навчання за програмою подвійного диплому “Спільні студії”, та зазначив, що міжнародна академічна мобільність та програми обміну є ознакою сучасного університету. Саме тому ДУЕТ продовжив і розвинув практику міжнародної мобільності, запропонувавши студентам нову спільну освітню програму.

Олена Бурунова (уповноважена декана з бухгалтерського обліку та податків юридично-економічного факультету в Гуманітарно-Природничому Університеті імені Яна Длугоша в Ченстохові (UJD)) зупинилася на особливостях освітньої програми та на проблемах, які виникли під час гармонізації навчальних планів ДУЕТ та UJD. Долучившись до обговорення Руслан Дутчак (в.о. директора Навчально-наукового економічного інституту, к.е.н., старший викладач кафедри обліку і оподаткування) зазначив, що попередньо було проведене не одне засідання та обговорення з представниками кафедр Університету щодо послідовності викладання освітніх компонентів, їх наповнюваності та очікуваних програмних результатів, перш ніж було досягнуто консенсус. На сьогодні освітня програма відповідає вимогам підготовки фахівців польського та українського вишів і адаптована під вимоги європейського освітнього простору. Катерина Слюсаренко (в. о. директора Навчально-наукового інституту інноваційної освіти та розвитку, к. е. н., доцент) повідомила присутнім, що студенти із зацікавленістю віднеслися до відкриття нової освітньої програми та вже є бажаючі прийняти в ній участь.

Загалом обговорення проходило динамічно та у конструктивному руслі, і за його підсумками було напрацьовано спільні пропозиції щодо гармонізації навчальних планів.

 

16.06.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©