Підприємці - рушії економіки

Підприємці - рушії економіки

Україна продовжує своє героїчне протистояння російському вторгненню. Багато українців боронить нашу державу зі зброєю в руках, вступивши до лав ЗСУ або територіальної оборони.

Водночас, окрім безпосереднього фронту бойових дій, не менш важливим є фронт економічний. Адже війна коштує Україні мільярдів доларів, які необхідні для забезпечення оборони та підтримання інфраструктури.

Війна вкрай негативно вплинула на українську економіку. Наприкінці березня в уряді заявили про скорочення ВВП щонайменше на 35%, та й загальні збитки від вторгнення РФ склали трильйон доларів.

Але є і хороша новина: малі та середні підприємці починають відновлювати роботу. Цьому сприяє і внутрішня міграція з «гарячих точок» у більш спокійні регіони України, а також поступове повернення людей до деокупованих територій. Малий і середній бізнес — один із стовпів процвітання здорового суспільства. Спільнота підприємців— одна з основ, на якій тримається економіка будь-якої країни. 

Такі люди активно шукають шляхи покращити власний добробут та активно рухають економіку вперед. До війни кожна четверта гривня у ВВП України була від малого бізнесу. Це найактивніша частина бізнесу, якій не властиві інертні коливання. 

Кафедра економіки та підприємництва пишається тим, що має можливість навчати та випускати висококласних спеціалістів в області Підприємництва, торгівлі та біржової діяльності. У навчальному процесі викладачі використовують найефективніші методики викладання та прогресивний світовий досвід практичної та професійної діяльності бізнесу. Навчаючись за даним напрямком, наші студенти можуть: генерувати інноваційні бізнес-ідеї та стартапи, здійснювати їх економічне обґрунтування; започаткувати власну справу, створюючи нові робочі місця; управляти розвитком власного бізнесу і досягати успіху на ринку, випереджаючи конкурентів у створення та реалізації нових товарів та послуг; проводити аналітичну оцінку товарних ринків і визначати конкурентні позиції виробників; здійснювати логістичні операції; аналізувати і працювати з інформацією представленою на фондових біржах.

Впевнені, що підготовка та виховання нової генерації підприємців, як спільноти активних, креативних молодих людей, професіоналів своєї справи, що стануть основною рушійною силою у відбудові нової квітучої України з високим рівнем життя, потужною економікою, розвиненою соціальною інфраструктурою, сучасними конкурентоспроможними підприємствами – є одним з головних завдань вищої школи сьогодні.

Коли закінчиться війна, ми усі відчуємо колосальне піднесення духу та підприємницьких ініціатив. Всі зусилля будуть спрямовані на відновлення втраченого і побудову нового, сучасного, покращеного простору навколо себе. Віримо, що нарівні з військовою відвагою, саме вільний підприємницький дух допоможе Україні вистояти у важкі часи і підніме економіку після війни, допоможе згладити травми, забезпечить масу людей роботою. 

27.05.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©