Студентський старт у журналістиці вже з 1 курсу!

Студентський старт у журналістиці вже з 1 курсу!

18 листопада, коли вся українська студентська молодь відзначає свій «професійний» день, студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» вирішили зробити його професійним не тільки за формою, але й за змістом. У цьому їм допомогла команда комунікаційників ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», яка не побоялася віддати «штурвал» своєї корпоративної газети в руки амбіційних і наполегливих новачків. Отож, 18 листопада світ побачив черговий номер газети «Металург», де «заправляли» наші журналісти-міжнародники.

Безумовно, номер готувався не одинь день, і студенти усіх курсів спеціальності провели цілий місяць у пошуках тем і творчих дискусіях про те, чим би вони хотіли наповнити корпоративне видання однієї з найбільших міжнародних компаній, що працюють на теренах України. Допомагала і скеровувала ці пошуки головний редактор видання «Металург» ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Тетяна Філяєва. В тісному контакті з професіоналом кристалізувалися теми, які б були цікаві як самим авторам, так і читачам, відточувалося розуміння особливостей газетних жанрів, врахування специфіки аудиторії, вдосконалювалися навички збору та перевірки інформації тощо.

Результати такої співпраці - просто неймовірні! І справа не тільки в тому, наскільки номер, підготований студентами, відрізнявся від звичного контенту «Металургу»: на сторінках видання зʼявилися теми психологічної спрямованості, міркування про сучасну освіту й про те, як життя нинішніх студентів відрізняється від студентських буднів попередніх поколінь. Що важливіше - студенти отримали практичний досвід роботи в реальних умовах: вони шукали надійні джерела, проводили опитування, писали свої перші тексти і переживали перші хвилювання під час здачі матеріалу редактору. А чого варте інтервʼю у представника топ-менеджменту ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» - директорки департаменту з персоналу Юлії Чермазович!

Дякуємо неперевершеній головній редакторці «Металургу» Тетяні Філяєвій за всебічну підтримку, професійні інсайти, неймовірне терпіння та вихід із зони комфорту!

Ця історія - взірець справжнього партнерства та підтримки від стейкхолдера освітньої програми!

18.11.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©