Юридичний факультет відновлює роботу

Юридичний факультет відновлює роботу

Викладачі Юридичного факультету відновлюють роботу в умовах воєнного стану.

Викладачі та студенти спеціальності «Право» з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну долучились до різних форм підтримки нашої армії та суспільства у цей важкий час.

Так, студенти та викладачі допомагають збирати гуманітарну допомогу, плетуть маскувальні сітки, упорядковують та стежать за бомбосховищами. Крім цієї постійної роботи, вже третій тиждень на факультеті відбувається навчальний процес.

Сучасна активна фаза війни, яка супроводжується чисельними злочинами росіян на території України, після нашої перемоги, без сумніву, буде предметом і правової оцінки. Тому, в межах своїх курсів, викладачі намагаються дати студентам потрібну та  об’єктивну інформацію, щодо поточного стану справ.

Так, асистент Н. В. Іванюк, в курсі кримінального права, особливу увагу   приділяє вивченню злочинів проти основ національної безпеки. В рамках курсу «Конституційне право» для кращого розуміння ролі і значення РНБО зі студентами 1 курсу  спеціальностей Право і ПУА викладачі зробили акцент на Законах України "Про Раду національної безпеки і оборони України", а також «Про правовий режим воєнного стану».

Окрім того, викладачі приділяють увагу вивченню деяких аспектів міжнародного гуманітарного права. Важливість цієї галузі права розуміють і студенти. Ось що вони розповідають:

«В умовах міжнародного збройного конфлікту на території України важливе значення має поширення знань із міжнародного гуманітарного права, яке забезпечує захист жертв війни та обмежує засоби й методи ведення воєнних дій. Будучи суто абстрактними в мирний час, норми міжнародного гуманітарного права перетворюються на механізм забезпечення життя та здоров’я під час збройного конфлікту».

Для поглиблення знань з гуманітарного права студентам-правознавцям запропоновано опанувати онлайн-курс «Вивчаючи міжнародне гуманітарне право». Вже є студенти, які успішно його закінчили.

01.04.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©