Більше ніж стейкхолдер! Про крутезний тренінг з комунікації далі.

Більше ніж стейкхолдер! Про крутезний тренінг з комунікації далі.

9 грудня простори It-hub Coworking, які чули чимало розумних і надихаючих слів, знову заповнились вщерть творчим настроєм та натхненням. Епіцентром цього вибуху креативності і творчого пориву, й разом з тим - усвідомленості та цілеспрямованості стала Ярина Ключковська, директорка з корпоративних комунікації ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», яка провела 3-годинний тренінг для студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». 

Розповідаючи про свої мотиви участі у тренінгу під час знайомства, студенти зізналися - хочуть отримати інсайти від професійного комунікаційника; дізнатися як треба і, щонайголовніше, як не треба писати; як зробити так, щоб твої тексти не просто читали, а ще й дослухалися до них. Про ці та інші секрети райтингу пані Ярина розказала, показала на прикладах та навіть дала спробувати використати на практиці під час тренінгу, який вона назвала «Джедаї клавіатур».

Історії, ілюстрації, інтерактиви, трохи теорії і, безперечно, практика склали основу тренінгу. Пані Ярина не тільки поділилася власним баченням і досвідом того, як побудований світ інформації та як в ньому залишатися успішним, але й дала чимало професійних порад для майбутніх майстрів слова:

  • Щоб пробитися крізь інформаційний смог і потрапити словом у свідомість читача, треба:

- Писати не гарно, а добре.

- Бути корисним і цікавим.

- Знати людей, які тебе читатимуть.

А ще бути гарним психологом, архітектором, механіком, рибалкою, щоб знати як текст будується, як він працює і за які гачки треба тягнути, щоб отримати потрібний результат.

  • Невдало зібрані у текст слова можуть залишити байдужим, стати не дуже приємним мемом або й взагалі вдарити по репутації. Усі три варіанти  учасники розглядали на реальних прикладах невдалих текстів, намагалися їх реанімувати, спробувавши себе у ролі творців метафор і образів.
  • Необхідно нещадно боротися з судженнями, які видають себе за факти; абстракціями, які зажовують текст і не дають прикладів та іншими шкідниками.

Кафедра міжнародної економіки висловлює вдячність команді ПАТ «АрселорМіттал Кривий» за підтримку майбутніх журналістів та комунікаційників, можливість проходити практику у компанії та переймати досвід у професіоналів корпоративних комунікацій, а також експертну участь у розробці та оцінці освітньо-професійної програми

 

#МВС #КМЕ

10.12.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©