На бакалавраті стартував англомовний курс з європейської інтеграції

На бакалавраті стартував англомовний курс з європейської інтеграції

Курс став черговим кроком у загальній стратегії університету щодо дослідження та популяризації євроінтеграційної політики України. Вже протягом кількох років на багатьох спеціальностях університету запроваджено курс європейської інтеграції, спрямований на формування у студентів уявлення про особливості устрою та політики Європейського Союзу як важливого партнера України. Успішною практикою для ДУЕТ стало проведення тренінгів «Європейська інтеграція для молоді», під час яких криворізькі школярі «серфили» хвилями євроінтеграції. На часі пропозиція освітнього компоненту «із зірочкою» - для студентів, які відчувають у собі силу та впевненість для освоєння цього напряму англійською мовою.

Курс розроблений доцентом кафедри міжнародної економіки к.і.н. Наталією Шелудяковою, яка й стане провідником у процеси євроінтеграції для студентів, що обрали англомовну версію. В його основі - сучасні дослідження в сфері міжнародних відносин, європейських регіональних студій, а також накопичений в ЄС масив практичних кейсів та методів реалізації економічної, політичної, культурної інтеграції. Відтак студенти отримають не лише академічні інсайти, але й спробують себе у ролі європейських лідерів, які приймають рішення в складних умовах; громадян ЄС, які відчувають як переваги, так і недоліки життя в умовах прозорості державних кордонів; міжнародних аналітиків, які готуватимуть полісі-бріфи та аналітичні документи.

«Це чудова нагода не тільки поглибити власні знання про ЄС, а й отримати додаткову практику у використанні англійської мови. Так, це неабиякий челендж, але кому як не студентам ДУЕТ брати незвідані висоти та перетворювати їх на чергову сходинку у своєму розвитку як професіоналів, громадян, особистостей. Не меншою мірою це й челендж для мене - повноцінний англомовний курс про складні речі та процеси не так легко укласти, а ще складніше - презентувати студентам» - прокоментувала Наталія Шелудякова.

«На кафедрі міжнародної економіки ми реалізуємо вже 2 англомовні дисципліни. Це чудова можливість для студентства розширити свої компетентності, адже євроінтеграційні процеси - наша реальність! Тим більше, вивчати цю проблематику англійською - це крута можливість роботи з першоджерелами і, водночас, тренування мовних навичок! Дуже радію, що Наталія Андріївна взялася реалізувати цей цікавий та необхідний курс на такому високому рівні» - додає завідувач кафедри міжнародної економіки Ірина Максимова.

08.02.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©