В КЭИ открыли ІТ-HUB coworking

В КЭИ открыли ІТ-HUB coworking

Всі фото можна подивитись і скачати за посиланням


Новая техника, высокоскоростной интернет, уникальное пространство в центре города: в КЭИ открыли IT-хаб и коворкинг

 В КЭИ при финансовой поддержке компании "Метинвест" и ГО "Криворожская фундация будущего" открыли первый IT-хаб и коворкинг. Многофункциональные рабочие кабинеты находятся в отдельном блоке Криворожского экономического института на площади Освобождения, 2.

В Украине формат «гибких офисов» для обучения и работы, проведения встреч, конференций и тренингов существует уже несколько лет. Для Кривого Рога такое направление ново, поэтому инициаторы проекта – администрация Криворожского экономического института -  тщательно контролировали ход работ - от создания проектной документации до тестирования технических возможностей площадки.  Ключевым партнером на всех этапах от предподготовки до полноценной работы хаба и коворкинга выступила компания "Метинвест Диджитал" – лидер IT-рынка Украины, специализирующийся на цифровой трансформации бизнеса, развитии сервисов и учебных программ для вузов.  Координатор проекта -  общественная организация «Криворожский фонд будущего».

 «Коворкинг – это важный инфраструктурный проект для Кривого Рога, а еще это один из инструментов, который сможет повлиять на выбор студентов остаться работать в родном городе, искать решения, общаться и развиваться. Такой формат работы также удобен как для начинающих предпринимателей, так и для опытных бизнесменов. Здесь отличные технические возможности и хорошая атмосфера для того, чтобы генерировать идеи и создавать важные проекты для города и страны», - рассказал директор Криворожского экономического института Андрей Шайкан.

 Посещать IT-хаб и коворкинг могут все желающие. А для студентов КЭИ площадка станет дополнительным местом для проведения инновационных занятий и встреч со стейкхолдерами.

 «Создание такого хаба в Кривом Роге - это важный этап развития образовательной системы в городе. В украинском образовании очень важную роль играют пространства, где хочется находится, где хочется общаться и получать новые знания. Эта площадка – пример современных подходов к образованию для вузов всего региона», - подчеркнул генеральный директор директората высшего образования и образования взрослых Министерства образования и науки Украины Олег Шаров.

 Старт работы закрепили подписанием Меморандума о сотрудничестве между вузом, «Криворожским фондом будущего», предприятием "Метинвест Диджитал", КЭИ и городским айти-сообществом.

 «Подписанный сегодня Меморандум о сотрудничестве ляжет в основу совместных усилий общественности, бизнеса и образовательных институтов Кривого Рога для создания и развития социально значимых ІТ-проектов. "Метинвест Диджитал" обладает значительной экспертизой в управлении инновационными проектами в бизнесе. Мы готовы делиться своими знаниями, а также принимать активное участие в разработке и внедрении новых технологий на благо нашего города и региона», - прокомментировал менеджер информационных технологий "Метинвест Диджитал" Эльдар Назиров.

В рамках обустройства хаба были капитально отремонтированы 600 м2  полезной площади, на которой теперь располагаются технически оборудованные рабочие комнаты и мобильные пространства с возможностью разместить от 7 до 100 человек одновременно. Для удобства посетителей работает кафетерий.  График работы: с 8:30 до 21:00. Номер телефона для справок: +38 097 309 41 92.

Елена Тюрина


Своїми враженнями поділилися учасники святкового дійства

Олег Шаров, генеральний директор департаменту вищої освіти о освіти дорослих Міністерства освіти і науки України:

- Кривий Ріг давно стоїть на своїх ногах і може показати приклад для багатьох регіонів України і, в тому числі, станом міста і розвитком економіки. Хотів би, щоб Кривий Ріг демонстрував свої переваги і в цій сфері освіти. Є всі можливості, щоб побудувати тут такі зразки, на які могли б рівнятися інші заклади освіти, інші міста й інші регіони. Саме створення такого ІТ-хабу – це в певній мірі зразок сучасного, а то навіть і майбутнього освітнього ІТ-простору. Це гарний сьогоднішній і трішки завтрашній день. Тепер доведеться мати справу з тим, що на будь-який наступний ремонт чи переобладнання аудиторій та покращення їх доведеться дивитися крізь призму цього ІТ-хабу. Тож не повинно бути гірше – краще дозволяється!..

Дмитро Мурашко, директор департаменту зі зв`язків з громадськістю групи "Метінвест" у Кривому Розі та Східному регіоні:

- Відкриття першого в місті ІТ-хабу – це велика подія. Це той простір, який дозволить реалізовувати тут найсміливіші мрії. Це той майданчик, на якому будуть генеруватись ідеї, що об’єднуватимуть творчих людей, а також потенційних інвесторів і спонсорів, усіх тих, хто прагне створювати державу в смартфоні і поліпшувати використання інформаційних технологій, у т.ч. і в управлінні нашого міста. Така синергія підключення науки, студентства є хорошим фундаментом для того, щоб місто бачило своє майбутнє. Безсумнівно, наші криворіжці будуть пишатися своїм містом, вони будуть хотіти у ньому жити.

Сергій Логвінов, в.о. голови, заступник голови Центрально-Міської у місті районної ради:

- Дійсно, сьогодні дуже велике свято і я вам скажу одне: Центрально-Міський район – це є історичний, культурний і науковий центр нашого міста. Тому сьогоднішнє дійство і це приміщення, в якому відбувається така важлива подія, є достойним вкладом до копілки нашого району. Я дуже вдячний усім, хто взяв участь у цьому проєкті.

Ольга Дуднік, архітектор:

- Я  як співавтор цього проекту (а я є часткою великого колективу авторів і виконавців) хочу запевнити присутніх у тому, що ми й надалі будемо розширювати цей ІТ-простір та облаштовувати його.

Олена Лещенко, директор громадської організації «Криворізька фундація майбутнього»:

- На сьогоднішній день інформаційні технології заполоняють увесь світ. І дуже важливо, щоб все це розвивалося й надалі. Диджиталізація – це дуже актуальний напрямок, який потрібно розвивати. Тому слід підтримувати таких спеціалістів, які роблять перші кроки і хочуть розвиватися, і тих, які вже фахівці у цій справі. Прагнемо, щоб вони свої таланти реалізовували в рідній країні.

Ельдар Назіров, менеджер з IT-сфери Товариства з обмеженою відповідальністю "Метінвест Діджитал":

- Мені дуже було приємно бути присутнім на відкритті ІТ-хабу в Кривому Розі. Це чудовий майданчик для обміну досвідом. Це прекрасний майданчик для спільної роботи, для розробки нових соціальних ІТ-проектів, спрямованих на благо жителів міста. Мені ці ідеї близькі і дуже приємно, що саме тут з’явилася нова локація і це дозволить зростати і міцніти ІТ-спільноті у Кривому Розі. ІТ-хаб, на мою думку, дозволить створити саме таку ІТ-спільноту, яка буде видавати якісні ІТ-продукти і розвивати в подальшому стартапи, це буде новий напрямок і новий розвиток у Кривому Розі.

Ігор Шелевицький, професор КЕІ:

- Така задумка була у нас давно, щоб створити таку-от площадку, де можна було б спілкуватися між фахівцями, молоддю, школярами і науковцями, викладачами, працівниками бізнесу і просто, щоб було таке місце у Кривому Розі, де можна попрацювати за комп’ютером. І ось таке місце у Кривому Розі вже є! Це гарний приклад співпраці вузу та криворізької індустрії, «Метінвесту», зокрема. Я вважаю, що така співпраця буде продовжена й надалі. Важливо розвивати такі галузі, пов’язані з ІТ-технологіями, з економікою. Слід залучати школярів до програмування, щоб вони могли приходити і, скажімо, знайомитися з програмуванням та іншими дисциплінами в такому гарному місці, чудово обладнаному, затишному, й належного рівня. Це буде мати певний ефект, тому що в таких містах, як Львів, Миколаїв, Жовті Води та інші, вважаються такими ІТ-кластерами. І нарешті серед них – ми! Це буде сприяти розвитку в цьому напрямі. Звичайно, хотілося б, щоб міська влада звертала увагу на такі речі і сприяла цьому певним чином. Найбільш перспективним на сьогоднішній день є ІТ-кластер. Сподіваємося на перспективу і на подальший розвиток. До речі, є тепер куди запросити гостей, коли приїдуть до нас науковці з інших міст на весняну конференцію.

Сергій Кіслов, директор СШ № 109:

- Ми провели зі студентами тренінг із використанням парних сервісів, а саме: для розвитку туристичної індустрії нашого міста. Він був присвячений Гугл-карті, що є основою для будь-якого пересічного громадянина, який приїжджає у невідоме місце. Тобто, щоб ознайомитися з територією і знати, що варто відвідати й побачити, ми ознайомилися, як наповнювати ці Гугл-карти, тож кожен зможе для себе скласти індивідуальні туристичні маршрути. Саме індивідуальний туризм, який працює без спеціальних фірм-посередників, і є запорукою того, що людина може сама собі обирати маршрут.

Артем Карявка, голова громадської спілки "Кривий Ріг ІТ-кластер":

- Діяльність нашої спілки спрямована на розвиток ІТ у Кривому Розі. Ми над цим працювали, щоб нарешті у місті з’явилось таке місце, куди зможуть приходити як молоді люди, так і люди досвідчені, щоб обмінюватися досвідом і знанням. До цього таких місць у Кривому Розі не було. Ми займалися подібними центрами в Києві, де створили перший в Україні хакерспейс – це таке місце, де збираються талановиті інженери, програмісти та ін. По факту, це найсучасніша лабораторія, в якій створюють прототипи різних приладів такого сервісу. Перший був створений у 2012 році в Києві, а потім ми почали поширювати їх далі по всій країні: у Львові, у Харкові, Дніпрі, Одесі – скрізь і, нарешті, у Кривому Розі. Я народився тут, тож дуже хотілося мені, щоб і Кривий Ріг з’явився на карті України як ІТ-місто.

Антон Вручинський, член ради студентського самоврядування, студент 2-го курсу ФОФІТ КЕІ:

- Все тут дуже позитивне, мені дуже подобається. Тут все змінилося останнім часом. Ми бачили, як було спочатку і як тепер стало. За рік все стало іншим – дуже красиво. Це інтелектуальне надбання для всього міста, а не тільки для нашого інституту.

Данило Кушнірук, член РСС, студент 2-го курсу (група ІПЗ-18-1 ФОФІТ):

- Це щось неймовірне для нашого міста! Це перший ІТ-хаб. Для програмістів це щось круте, особливо така локація, як тут. До того ж дуже зручно для всіх жителів міста добиратися сюди – на площу Визволення.

Костянтин Грабовський, асистент кафедри "Інженерія програмного забезпечення":

- Дуже подобається мені саме приміщення ІТ-хабу. Досить-таки низькі ціни. За оренду приміщення для компаній і студентів вони досить демократичні. Зараз йде перший етап впровадження, інтеграції і розпочався він з того, щоб дізнатися, в якому напрямку далі рухатися. На даний момент ми підбираємо матеріали для програмного забезпечення, тобто будемо чекати відповідей від студентів і користувачів, що вони хотіли б бачити в цьому приміщенні. Ми прагнемо запустити його у більш живому режимі, щоб у будь-який момент можна було щось змінити на краще. Сам проєкт теж прагнемо вдосконалювати, щоб краще реалізувати. Ми прислуховуємось до рекомендацій, які були озвучені ще влітку на слуханні: що варто переробити, як змінити планування і т.ін. Все вийшло дуже комфортно, затишно, всі оцінюють дизайн як досить позитивний. Усім дуже подобається і кольорова гама, вона легка і невимушена, у приємних тонах, гарна освітлюваність.

Олена Маханькова, директор СШ № 5 міста Кривого Рогу:

- Я вражена змінами, які відбулися за такий короткий час. Я працювала в КЕІ 25 років і такого ще не бачила і не могла навіть собі уявити, що таке можливо створити. Слід віддати належне керівництву інституту за те, що в них є такий задор і це сприятиме іміджу навчального закладу. Я сподіваюсь, що це буде поштовхом для розвитку нашого знаменитого «нархозу». Дуже радію з того, і приємно вражена. До того ж, приємно знову бачити своїх колег.

Ілля Корзунін, співробітник КЕІ:

- Приємно в такому залі працювати. Я радий, що у нас з’явилося нове, по-сучасному облаштоване приміщення – просто із суперсучасним обладнанням. Все красиво тут. Приємно, що наша молодь буде розвиватися і будуть втілювати свої проєкти в життя, і таким чином наша країна крокуватиме у майбутнє.


Всі фото можна подивитись і скачати за посиланням: https://drive.google.com/open?id=16pJa41PByOnOTh6MGfpks6p4eyoMjFjX

26.12.2019
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©