Викладачі ДУЕТ провели тренінги для учнів криворізького ліцею

Викладачі ДУЕТ провели тренінги для учнів криворізького ліцею

На день відчути себе студентом вишу: викладачі ДУЕТ провели тренінги для учнів криворізького ліцею.

У Державному університеті економіки і технологій завжди відкриті до співпраці та нових напрямків роботи. Партнерські відносини ведуться не лише з підприємствами міста, які працевлаштовують наших студентів після випуску з університету, а й з навчальними закладами загальної середньої освіти, з яких школярі та ліцеїсти приходять на навчання до ДУЕТ.

Завдяки такій співпраці, нещодавно у Криворізькому навчально-виховному комплексі № 129 "Гімназії-ліцеї академічного спрямування", або коротко ГЛАСі, відбувся день тренінгів, до якого став дотичним і ДУЕТ.

У останній тиждень перед новорічними святами у ГЛАСі десятикласники захищають свої науково-дослідницькі роботи та представляють проєкти під час зимової наукової сесії, до якої готуються з осені. Найкращі роботи потрапляють на науково-дослідницький конкурс для молоді Малої академії наук. У день презентації та відбору проєктів у ліцеї традиційно проводять і тренінги, на які цього разу запросили викладачів ДУЕТ.

Ніна Віталіївна Самойлова, заступниця директора з навчально-виховної роботи, розповідає, що в їхньому ліцеї завжди шукають цікаві і нетипові методи навчання. Співпраця з ДУЕТ зацікавила перш за все тому, що після подібних тренінгів ліцеїстам-старшокласникам, а саме на них розраховані ці освітні заняття, набагато легше визначитись з вибором майбутньої професії, плюс діти одразу занурюються у студентську форму викладання предметів і відчувають, наскільки це різні процеси та що їм потрібно врахувати вже зараз.

День тренінгів, у якому взяли участь більше сімдесяти ліцеїстів, поділили за трьома напрямками: технологічним, медійним та бізнесовим.

Медійний напрямок очолила Наталія Шелудякова, доцент кафедри міжнародних відносин Економічного інституту ДУЕТ. Учнів ліцею вона навчала розрізняти фейки від правди, це те, що має вміти кожна людина, а особливо спеціаліст медійної сфери, яких навчають і в ДУЕТ. А вміючи розрізняти правдиву інформацію від неправдивої, ліцеїсти спробували самостійно створити фейки. Після такого тренінгу деякі його слухачі захотіли у майбутньому продовжити навчання у сфері медіа.

Про шкільне соціальне підприємництво, яке в Україні вже декілька років є доволі актуальним для молоді, розповідала на бізнесовому тренінгу Катерина Слюсаренко, директорка інституту управління та бізнес-освіти. Приклади соціального бізнесу у нашій та інших країнах, як створити такий бізнес і які існують ризики, та що краще робота за наймом чи власний бізнес-про все це говорили під час заняття.

Технологічний напрямок тренінгів, який провели у формі TECHNO батлу, очолили викладачі технологічного інституту ДУЕТ. Тут ліцеїстам знадобились знання і з хімії, і з фізики, і з багатьох інших наук. Адже на швидкість вони мали будувати мости з підручних матеріалів і випробовувати їх на міцність, проводити хімічні досліди, розгадувати наукові кросворди, відгадувати яка деталь механізму як називається і для чого слугує на виробництві та багато іншого. Теоретичні знання ліцеїсти навчились використовувати в практичних цілях.

Після тренінгів співпрацею залишились задоволені усі сторони. У ліцеї кажуть, що таким чином вийшли за межі звичного проведення уроків і наблизили дітей до розуміння інших форм навчального процесу. За відсутності уроків з економіки, у подальшому планують співпрацювати з ДУЕТом і в напрямку фінансової грамотності, для чого хочуть створити окремий курс.

29.12.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©