Круглий стіл «Захист прав людини : здобутки та перспективи»

Круглий стіл «Захист прав людини : здобутки та перспективи»

День прав людини — міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році. Декларацію ратифікувала більшість держав світу, в т. ч. Україна.  Положення Декларації стали правовою основою для стандартів, прийнятих Радою Європи, та для удосконалення національних правових систем, які гарантують неухильне й послідовне дотримання прав людини. Розділ II Конституції України 1996 зафіксував права, свободи та обов'язки людини і громадянина, які відповідають стандартам декларації та іншим міжнародно-правовим актам.

До цієї дати, 9 грудня 2021 року,  студенти Юридичного факультету ДУЕТ провели  круглий стіл на тему «Захист прав людини : здобутки та перспективи»,який дав можливість  студентам дізнатися більше про свої права та шляхи їх захисту. У заході брали участь як студенти-правники 1 курсупочаткового рівня (короткого циклу) навчання освітньої кваліфікації молодший бакалавр, так і студенти1-2 курсів першого рівня (бакалаврського), освітньої кваліфікації бакалавр права. Також до заходудолучився і викладацький склад юридичного факультету, зокрема,- завідувач кафедри права і публічного управління та адміністрування, кандидат юридичних наук, доцент І.В.Міма, завідувач кафедри правового регулювання економіки, доцент, кандидат юридичних наук О.А.Теличко та заступник декана юридичного факультету, асистент кафедри права і публічного управління та адміністрування Н.В.Іванюк.

Студенти мали можливість проаналізувати та викласти свою думку щодо розуміння прав людини. Кирилова Єва,Чуприна Яна, Гаврилов Іван, Сойко Катерина, Гринець Каріна, Морозова Яна, Журавель Марина, Буртова Анастасі Кондратець Поліна,  Ященко Нікіта, Козирь Дар’я, Шеліманова Анастасія, Сіра Ольга, Костирко Анастасія досліджували такі питання, як дискримінація, права дитини, права жінок та гендерної рівності, право на повагу та гідність, право на таємницю листування, свободу слова, права військовослужбовців,піднімали питання  зв'язку держави і прав людини

Виступи учасників були цікавими та яскравими, з демонстрацією презентацій. Підсумовуючи, І.В.Міма акцентувала увагу  на актуальності теми прав людини та важливості їх розуміння та усвідомлення у сучасному світі.

13.12.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©