Науковий круглий стіл «Нефінансова звітність: що сьогодні важливо знати аудиторам і бухгалтерам?»

Науковий круглий стіл  «Нефінансова звітність: що сьогодні важливо знати аудиторам і бухгалтерам?»

09 грудня 2021 року відбувся науковий круглий стіл на тему «Нефінансова звітність: що сьогодні важливо знати аудиторам і бухгалтерам?», організований кафедрою обліку і оподаткування ННЕІ ДУЕТ. У заході взяли участь представники професорсько-викладацького складу кафедри обліку і оподаткування та здобувачі вищої освіти на початковому (короткий цикл) та першому (бакалаврському) рівні 1- 4 курсів.

Завдання заходу: створити гідний інформаційний привід, запропонувавши до розгляду актуальні питання у професійній сфері щодо теоретичних аспектів нефінансової (соціальної) звітності, підходів до її складання та аудиту, визначення проблемних питань у вітчизняній практиці.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся директор ННЕІ, к.е.н., доцент кафедри обліку і оподаткування Руслан Дутчак, який зазначив, що на науковий круглий стіл винесено дуже цікаву тему оскільки наша держава робить поступ у Європейський Союз і є необхідність адаптації законодавства і бухгалтерського обліку до європейських норм та дослідження багатьох дискусійних питань з даної проблематики.

До привітання приєдналися в.о. зав. кафедри обліку і оподаткування Олена руденко, к.е.н. доцент кафедри обліку і оподаткування Ольга Кондратюк, які зазначили, що Євроінтеграція вимагає від українських підприємств якісних змін не лише виробничого, а й управлінського процесу, які необхідні для успішної конкурентоздатної їх роботи в майбутньому. Необхідно змінити філософію бізнесу у бік вирішення екологічних та соціальних питань та показати наміри працювати по-новому у нефінансовій звітності компаній.

Нефінансова звітність, оформлена за міжнародними стандартами, є зрозумілою для інвесторів чи партнерів, що є важливою передумовою формування сприятливих умов для розвитку міжнародної співпраці. Тому тематика наукового круглого столу є надзвичайно актуальною.

Учасники заходу заслухали доповіді зі змістовними презентаціями, які представили:

  1. Віталій Шкапа ( студент гр.ОіОП-18-1), тема доповіді: «Нефінансова звітність: інструмент соціально-відповідального бізнесу (науковий керівник: к.е.н., доцент Р.Р. Дутчак);
  2. Катерина Котенко (студентка гр. ОіОП-20-1мб), тема доповіді: «Аудит соціально-орієнтовної діяльності» (науковий керівник: к.е.н., доцент О. В.Руденко);

Виступи студентів викликали жваву дискусію та цікаві запитання. Підсумовуючи, Олена Руденко, ще раз наголосила на актуальності питань, які обговорювались та відзначила високий рівень доповідей усіх учасників.

отримані знання, виявляться вкрай цінними для кожного студента-учасника заходу у майбутній професійній діяльності.

09.12.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©