Результати обговорення ОПП бакалавр 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок

Результати обговорення ОПП бакалавр 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок

Кафедра обліку і фінансів навчально-наукового інституту економіки і бінес-освіти Державного університету економіки і технологій продовжує активно працювати над вдосконаленням якості освітньо-професійних програм підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок.

12 грудня 2023 року відбулись громадські обговорення змін до освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» за спеціальністю 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок галузі знань 07 Управління та адміністрування на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти.

Зустріч проходила в змішаному форматі (дистанційно та очно) за сприяння Центру ліцензування та акредитації Державного університету економіки і технологій (пл. Визволення 2 та на базі платформи ZOOM).

На зустрічі були присутні:

Науково-педагогічні працівники:

Ізмайлова Наталія Вадимівна - керівник проєктної групи на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти, гарант, асистент кафедри обліку і фінансів навчально наукового інституту економіки і бізнес-освіти Державного університету економіки і технологій, кандидат економічних наук, доцент.

Смирна Ольга Володимирівна - член проєктної групи на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти, доцент кафедри обліку і фінансів навчально наукового інституту економіки і бізнес-освіти Державного університету економіки і технологій, кандидат економічних наук, доцент.

Садовенко Марина Михайлівна - член проєктної групи на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти, доцент кафедри обліку і фінансів навчально наукового інституту економіки і бізнес-освіти Державного університету економіки і технологій, кандидат економічних наук, доцент.

Супрун Анатолій Анатолійович - в.о. декана факультету інформаційних технологій Державного університету економіки і технологій, доцент кафедри обліку і фінансів, кандидат економічних наук, доцент.

Супрун Наталія Вікторівна - доцент кафедри обліку і фінансів, кандидат економічних наук, доцент.

Роботодавці:

Мальцева Лариса Дмитрівна – начальник відділу контролінгу Приватного акціонерного товариства Інгулецький ГЗК.

Доценко Володимир Сергійович – Директор ТОВ «Фінансова компанія КРЕДИТ ІНВЕСТ ПАРТНЕР»

Здобувачі вищої освіти:

Міхієнко Аніта Тарасівна - здобувачка освіти 3 курсу на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».

Циганко Денис Олегович - здобувач освіти 4 курсу на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», гр ФБС 22ск.

Випускники:

Мамаєнко Софія Сергіївна – фахівець Центру кар`єрного та професійного розвитку Державного університету економіки і технологій, випускниця ДУЕТ, першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» 2021 року.

В процесі обговорення ОП на першому рівні вищої освіти Мальцева Лариса Дмитрівна зазначила що цікаво представлені освітні компоненти програми, є багато актуальних, вони забезпечують програмні результати навчання і фахові та загальні компетентності. Цікава думка стосовно зміни форми підсумкової атестації. Зазначила, що метою ОПП є формування особистості висококваліфікованого фахівця, здатного вирішувати нестандартні завдання і проблеми в галузі фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку. В майбутньому, більшість з цих завдань буде пов`язано з відбудовою економічного потенціалу країни, у тому числі гірничо-металургійного комплексу Криворізького регіону.

Сильною стороною представленої ОПП є те, що програма виконується в активному дослідницькому середовищі, є мобільною за програмою «Подвійний диплом». Фахівець, що має знання не тільки у галузі управління та адміністрування, а ще й у технічній або інформаційній галузі, буде мати конкурентні переваги на ринку праці. Він буде здатний вирішувати комплексні завдання, зокрема з управління фінансами промислового підприємства. Треба посилити акцент на цілях сталого розвитку в умовах євроінтеграції. Загалом програма сподобалася актуальними тематиками.

Смирна Ольга Володимирівна, акцентувала увагу що, серед програмних результатів навчання є знання механізму функціонування державних фінансів, у т.ч. бюджетної та податкової систем, фінансів суб’єктів господарювання, фінансів домогосподарств, фінансових ринків, банківської системи та страхування. А також, володіння методичним інструментарієм діагностики стану фінансових систем (державні фінанси, у т.ч. бюджетна та податкова системи, фінанси суб’єктів господарювання, фінанси домогосподарств, фінансові ринки, фондові ринки, банківська система та страхування).

Зокрема, майбутні фахівці будуть працювати у сфері соціального забезпечення, будуть вирішувати завдання посилення через солідарну взаємодію держави, бізнесу та інституцій громадянського суспільства соціальну підтримку малозабезпечених і внутрішньо переміщених українців шляхом збільшення соціальних виплат та працевлаштування, залучення до відновлення інфраструктури, відбудови житла. Тому, вивчення освітніх компонент програми, план та графік освітнього процесу, повинні сприяти забезпеченню відповідності програмних результатів навчання запитам потенційних

Доценко Володимир Сергійович підкреслив системність і бажання, які відчуваються у розробників програми надати здобувачам такі знання, щоб вони після закінчення ЗВО змогли займати певну посаду і відповідати їй, сподобалася широта і розуміння комплексу дисциплін, які потрібно освоїти здобувачу. Порадив посилити фахову підготовку на перших двох курсах.

Мамаєнко Софія Сергіївна зазначила, що дуже добре щорічне покращення програми, подобається наявність трьох видів практик: навчальної практики з метою ознайомлення з діяльністю закладу освіти та особливістю обраної спеціальності, виробничої практики для закріплення отриманих теоретичних знань та навиків, а також переддипломної практики на підприємствах, в банках і фінансово-кредитних установах небанківського типу, страхових компаніях, органах місцевого самоврядування, державній податковій службі, казначействі з метою закріплення теоретичних знань здобувачів вищої освіти, отриманих в процесі навчання, набуття практичного досвіду роботи, необхідного для подальшої самостійної професійної діяльності.

Міхієнко Аніта Тарасівна та Циганко Денис Олегович підтримали зміну форми державної атестації.

За результатами обговорення були сформовані пропозиції по зміні освітніх програм:

13.12.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©