Результат обговорення освітньої програми «Психологія» на початковому рівні (короткий цикл)

Результат обговорення освітньої програми  «Психологія» на початковому рівні (короткий цикл)

Кафедра психології Державного університету економіки і технологій активно працює над вдосконаленням якості освітньо-професійних програм підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 053 Психологія.

18 серпня 2023 року об 11.00. відбулось обговорення освітньо-професійної програми підготовки здобувачів вищої освіти «Психологія» за спеціальністю 053 Психологія галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки на початковому рівні (короткий цикл) вищої освіти та освітньо-професійної програми підготовки здобувачів вищої освіти «Психологія» за спеціальністю 053 Психологія галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти.

Зустріч проходила дистанційно за сприянням Сектору ліцензування та акредитації Центру менеджменту якості освіти Державного університету економіки і технологій (на базі платформи ZOOM). Модерувала зустріч Наталія СЕРГЄЄВА, керівник Сектору ліцензування та акредитації.

На зустрічі були присутні:

Давоян Єлізавета – в.о. завідувач кафедри психології навчально-наукового інституту психології та інклюзивної освіти ДУЕТ.

Циганенко Галина Валентинівна – кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник (доцент), доцент кафедри соціально-гуманітарних наук Державного університету економіки і технологій.

Корженівський Віктор Костянтинович – практик-психолог, магістр психології, асистент кафедри соціально-гуманітарних наук Державного університету економіки і технологій.

Кузьмич Оксана Петрівна – практик-психолог, магістр психології, асистент кафедри соціально-гуманітарних наук Державного університету економіки і технологій.

Хекоян Елен Арсенівна - практик-психолог, магістр психології, асистент кафедри соціально-гуманітарних наук Державного університету економіки і технологій.

Депутатов Владислав Олександрович, практикуючий психолог ЗОШ №58, аспірант кафедри практичної психології КДПУ.

Шкуропат Ілля – здобувач вищої освіти, група ПС-22, (рівень освіти - бакалавр).

Гаман Анастасія - здобувачка вищої освіти, група група ПС-22, (рівень освіти - бакалавр).

Степанцова Дар’я – здобувачка вищої освіти, група ПС-22, (рівень освіти - бакалавр).

Білоусова Ольга - здобувачка вищої освіти, група ПС-21, (рівень освіти - бакалавр).

Табакіна Єлизавета - здобувачка вищої освіти, група ПС-21, (рівень освіти - молодший бакалавр).

Буряк Анастасія - здобувачка вищої освіти, група ПС-21, (рівень освіти - молодший бакалавр).

Магарітіна Ангеліна - здобувачка вищої освіти, група ПС-21, (рівень освіти - молодший бакалавр).

Степанцова Дар’я – здобувачка вищої освіти, група ПС-22, (рівень освіти - бакалавр). Черепанов Олексій – здобувач вищої освіти, група ПС -21, (рівень освіти - бакалавр).

Ступка Марія - здобувач вищої освіти, група ПС -21, (рівень освіти - бакалавр).

Представлені на обговорення освітньо-професійна програма підготовки здобувачів вищої освіти «Психологія» за спеціальністю 053 Психологія галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки на початковому рівні (короткий цикл) вищої освіти та освітньо-професійна програма підготовки здобувачів вищої освіти «Психологія» за спеціальністю 053 Психологія галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти відповідають сучасним вимогам ринку праці, є актуальними, мають свою особливість, відповідають державному стандарту вищої освіти.

Освітньо-професійні програми спрямовані на підготовку фахівців з психології, здатних вирішувати типові (для молодшого бакалавра) та складні (для бакалавра) спеціалізовані питання у сфері професійної діяльності шляхом поєднання теоретичної та спеціальної практичної підготовки, розв’язувати проблеми спеціального спектру, діагностувати, аналізувати та впливати на психологічні аспекти діяльності і поведінки людини.

Практична підготовка є однією з переваг освітніх програм.

Зовнішні та внутрішні стейкхолдери виразили загальну позицію, що освітні програми є такими, що можна рекомендувати до запровадження та реалізації в освітньому процесі.

Учасники обговорення визначили за необхідне внести зміни до освітньої програми щодо вибіркових компонентів, які повинні обиратися за вибором здобувачів із загально університетської бази вибіркових компонентів. В освітніх програмах визначено зазначати назву вибіркових компонентів – за вибором здобувача.

Результати обговорення повинні бути прийняті до уваги членами проєктних груп.

Висловлюємо вдячність всім учасникам обговорення за приділений час та змістовну роботу.


 

21.08.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©