Результат обговорення ОПП «Хімічні технології та інженерія» на другому (магістерському) рівні вищої освіти

Результат обговорення ОПП «Хімічні технології та інженерія» на другому (магістерському) рівні вищої освіти

Навчально-науковий технологічний інститут Державного університету економіки і технологій активно працює над вдосконаленням освітньої діяльності на другому (магістерському) рівні вищої освіти.

15 травня 2023 року об 15.00 відбулось обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Хімічні технології та інженерія» на другому (магістерському) рівні вищої освіти за спеціальністю 161 Хімічні технології та інженерія галузі знань 16 Хімічна інженерія та біоінженерія

Зустріч проходила дистанційно за сприяння Сектору ліцензування та акредитації Центру менеджменту якості освіти Державного університету економіки і технологій (на базі платформи ZOOM).

Модерувала зустріч Марина Кормер, керівник проектної групи, гарант освітньої програми.

На зустрічі були присутні:

Наталія Сергєєва, керівник Сектору ліцензування та акредитації Центру Менеджменту якості освіти Державного університету економіки і технологій.

 

Зовнішні експерти:

Мірошниченко Денис, завідувач кафедри технології переробки нафти, газу та твердого палива НТУ «Харківський політехнічний інститут», доктор технічних наук, професор.

Гаєвський Юрій, заступник начальника цеху з експлуатації цеху уловлювання КХВ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Мукіна Наталя, начальник технічного відділу КХВ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

 

Внутрішні експерти – здобувачі вищої освіти:

Дигас Наталія, здобувач першого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 161 Хімічні технології та інженерія, гр. ХТ-22м.

Жарун Оксана, здобувач першого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 161 Хімічні технології та інженерія, гр. ХТ-22м.

Дупік Наталія, здобувач першого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 161 Хімічні технології та інженерія, гр. ХТ-22м.

 

Науково-педагогічні працівники:

Шмельцер Катерина, в.о. завідувача кафедри хімічних технологій та інженерії, кандидат технічних наук, доцент.

Кормер Марина, доцент кафедри хімічних технологій та інженерії, кандидат хімічних наук, доцент.

Ляхова Ірина, доцент кафедри хімічних технологій та інженерії, кандидат технічних наук, доцент.

Кассім Дар’я, в.о. завідувача кафедри металургійних технологій, доктор технічних наук, професор.

За результатами обговорення внутрішні та зовнішні експерти виразили свою думку про те що, представлена на обговорення освітньо-професійна програма «Хімічні технології та інженерія» на другому (магістерському) рівні вищої освіти за спеціальністю 161 Хімічні технології та інженерія галузі знань 16 Хімічна інженерія та біоінженерія забезпечує досягнення сучасних вимог ринку праці, є актуальною, має свою особливість, відповідає державному стандарту вищої освіти.

Освітньо-наукова програма спрямована на формування компетентностей, необхідних для розв’язування складних задач і проблем хімічних технологій та інженерії, здатних до організації та проведення науково-дослідних, проєктно-технологічних, виробничо-технологічних робіт, що пов’язані з розробкою технологій переробки палива та впровадження інноваційних технологій у професійну діяльність.

Освітньо-професійна програма практично-орієнтована, її особливістю є поєднання глибокої теоретичної та спеціальної практичної підготовки у сфері переробки твердих горючих копалин, а також створює умови для працевлаштування випускників у хімічних і переробних галузях промисловості та дає можливість здійснювати наукову і практичну діяльність в галузі хімічної технології та інженерії.

Зовнішні та внутрішні стейкхолдери оголосили загальну позицію, що освітня програма є такою, що може бути рекомендована до запровадження та реалізації в освітньому процесі.

Результати обговорення повинні бути прийняті до уваги членами проєктних груп.

Висловлюємо вдячність всім учасникам обговорення за приділений час та змістовну роботу.

15.05.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©