Результат обговорення нової магістерської програми «Міжнародні комунікації»

Результат обговорення нової магістерської програми «Міжнародні комунікації»

11 квітня 2023 року відбулося відкрите обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Міжнародні комунікації», яка впроваджується в ДУЕТ за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

В обговоренні програми взяли участь внутрішні та зовнішні стейкхолдери з числа потенційних роботодавців та практиків за напрямком програми, здобувачів, випускників та представників академічної спільноти. Обговорення відбулося у змішаному форматі, об’єднуючи учасників з різних куточків України та світу.

В гостинній локації ІТ Хабу зібралися розробники програми: проректор ДУЕТ Валентин Орлов та доценти кафедри міжнародних відносин Наталія Шелудякова й Ірина Максимова, представники групи забезпечення, здобувачі вищої освіти, а також представники потенційних роботодавців. Модераторкою зустрічі виступила керівниця Сектору ліцензування та акредитації Центру Менеджменту якості освіти ДУЕТ Наталія Сергєєва.

Активну участь в обговоренні програми взяли зовнішні стейкхолдери, які долучилися до експертизи ОП «Міжнародні комунікації»:

Олена Гриценко – фахівчиня із зовнішніх комунікацій, PR спеціалістка, головна редакторка медіа платформи «Кривбас СІТІ»

Тетяна Якимчук - офіцерка групи інформації і комунікації 21-ї окремої бригади охорони громадського порядку імені Петра Калнишевського Національної гвардії України, капітанка

Частина стейкхолдерів підключилися у форматі он-лайн та надали висловили свої думки письмово, зокрема Олена Бутенко – начальниця управління зі зв’язків з громадськістю м. Кривий Ріг та Авдіївки Групи Метінвест, Олена Сабо – експертка з міжнародних комунікацій та зв’язків із громадскістю, комунікаційна менеджерка громадських організацій в Україні та закордоном.

До обговорення долучилося багато здобувачів та випускників спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» різних курсі. Багато хто з них вже реалізує себе у професійній сфері інфокомунікацій.

Свої думки під час презентації та у форматі письмових коментарів висловили: Владислав Кулєєв – випускник спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» 2022 року; Антон Кучабський - випускник спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» 2022 року, здобувач вищої освіти за програмою «Міжнародна інформація та журналістика» в групі МВС-20; Дарія Данюк – здобувачка вищої освіти групи МВС-21; Надія Торгунакова – здобувачка вищої освіти групи МВС-20, фахівчиня медіа центру ДУЕТ; Інна Григораш – здобувачка вищої освіти групи МВС-19 (випускний курс); Олександр Миргородський – здобувач вищої освіти групи МВС-19 (випускний курс), інформаційний аналітик міжнародної компанії Reuters; Олександр Тирса – здобувач вищої освіти групи МВС-19 (випускний курс), комунікаційний менеджер політичного об’єднання «Зе-молодіжка»; Вікторія Янченко – здобувач вищої освіти групи МВС-19 (випускний курс), SMM менеджерка, фахівчиня з копірайтингу та інші здобувачі.

Ключові тези обговорення, які відмітили стейкхолдери.

Представлена ОП «Міжнародні комунікації» відіграє важливу роль у розвитку національної стратегії становлення інституту репутації в Україні, адже комунікаційна політика є надзвичайно важливою з іміджевого боку як для країни, так і для окремих гравців міжнародного економічного простору.

Програма має сучасне та багатогранне наповнення, вдалі акценти та складові, правильно обраний фокус та напрямки навчання.

ОП «Міжнародні комунікації» становить інтерес для різних груп роботодавців. Зокрема, нині особливо відчутною є роль міжнародних комунікацій у військовому секторі, що дозволяє налагоджувати взаємодії з різними міжнародними партнерами, організаціями та установами. Висока результативність такої взаємодії нині обумовлена саме вмінням будувати комунікаційну політику, створювати якісне інформаційне середовище та забезпечувати стратегічні комунікації. Ці завдання є дуже важливими для України зараз і у найближчі десятиліття.

Освітня програма спрямована на підготовку сучасних фахівців, спрямована на вивчення ключових аспектів міжнародних комунікацій, їх місця у системі міжнародних відносин, а також особливостей побудови стратегічних комунікацій з урахуванням міжнародного контексту.

Програма поєднує широкий теоретико-методологічний базис та значну практичну складову підготовки фахівців з міжнародних відносин, орієнтовану на формування актуальних компетенцій у сфері міжнародної інформації та журналістики. Програма дозволяє розуміти взаємозвʼязок між комунікаціями та міжнародними відносинами з позиції міждисциплінарності, поєднуючи експертизу та дослідження в сфері міжнародних відносин, глобальних комунікацій, сучасних медіа, стратегічних комунікацій та звʼязків з громадськістю.

За результатами обговорення та аналізу рецензій стейкхолдерів, наданих письмово, можна сформувати загальну позицію щодо рекомендації освітньої програми «Міжнародні комунікації» до її запровадження та реалізації в освітньому процесі ДУЕТ.

13.04.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©