Всеукраїнська науково-практична конференція «Війна в історичній та індивідуальній пам'яті»

Всеукраїнська науково-практична конференція «Війна в історичній та індивідуальній пам'яті»

Державний університет економіки і технологій організував і провів VI Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Війна в історичній та індивідуальній пам'яті».

– Ми, історики – викладачі, студенти, взагалі всі свідомі громадяни, повинні зберігати пам'ять про минулі події. Важливо розуміти, що не історія є пам'яттю, а пам'ять є історією, – відзначає модераторка конференції, завідувачка кафедри соціально-гуманітарних наук, доктор історичних наук, професор Валентина Шайкан.

Участь у конференції взяли науковці, фахівці різних профілів і напрямів, викладачі, аспіранти, магістранти, студенти закладів вищої освіти, здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти.

– Організовуємо і проводимо науково-практичну конференцію Всеукраїнського рівня. Вона буде розвиватися і надалі, – зазначає ректор ДУЕТ Андрій Шайкан. –  Де-факто вона вже має статус Міжнародної, адже цьогоріч у нас є учасники з інших країн. Тож ми попрацюємо ще над формальними ознаками, організаційними складовими, і, думаю, що наступного року ми будемо мати конференцію Міжнародного рівня.

Напрями роботи VI Всеукраїнської науково-практичної конференції:

  1. Актуальні проблеми дослідження Другої світової війни (1939-1945 рр.) і «гібридної війни» рашизму ХХІ століття проти суверенної України.
  2. Методологія, методика, джерелознавство та історіографія вивчення історії Другої світової війни і сучасної російсько-української війни ХХІ ст.
  3. Психологія війни: минувшина і сучасність.
  4. «Гібридна війна» (російсько-Українська війна від 1 березня 2014 р.): правова оцінка, воєнні злочини рашизму ХХІ століття.
  5. Історія державотворення в Україні.

Під час конференції її учасники змогли представити свої наукові та прикладні напрацювання, а також надати пропозиції щодо залучення обдарованої учнівської та студентської молоді до процесів відбудови України та розвитку сучасного українського суспільства.

Конференція покликана підвищити: 

  • творчу активність та професійний рівень учасників; 
  • створити дискусійне середовище для обміну досвідом; 
  • формувати зацікавленість у пізнанні історичного минулого; 
  • усвідомити уроки історії для ефективної відбудови України.

Усі учасники Всеукраїнської науково-практичної конференції «Війна в історичній та індивідуальній пам'яті» отримують сертифікат.

Дивись у відео, як пройшла конференція 

31.10.2023
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©