Встигнути все!

Встигнути все!

Під цим гаслом пройшов 2-й навчальний семестр для студентів-міжнародників спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»

Після успішного завершення практики і сесії студенти зібралися обговорити результати власних наукових досліджень, які виконували протягом семестру.

Тематика робіт охопила різні теми міжнародних відносин. Тож захід кафедри міжнародної економіки був насичений «барвами» різних поглядів, думок і парадигм. Відчувалося, що у дослідженнях студетам-міжародникам допоміг їх журналістських хист!

Представники усіх 3-х курсів освітньої програми «Міжнародна інформація та журналістика» представили презентації наукових доробків, яких зібралося аж 16.

Так, 3-й курс висвітлив такі актуальні теми: Владислав Кулєєв "Цифровий розрив як фактор міжнародних комунікацій", Ліна Петрова "Інформаційна діяльність світових міжнародних організацій", Валерія Балан "Інформаційна стратегія та програми Європейського Союзу".

 З 2-го курсу наукові дослідження представили: Інна Григораш "Пацифізм та його вплив на міжнародні відносини", Євген Горюшкін "Цивілізаційний підхід у теорії міжнародних відносин", Віктор Казік "Євроінтеграційний вибір України: проблеми та виклики", Олександр Миргородський "Міграційна політика Німеччини", Олександр Тирса "Військовий потенціал як фактор могутності держави", Данило Шрамко "Тероризм: від внутрішнього явища до глобальної проблеми".

Варто відзначити роботи студентів 1-го курсу, які вперше робили наукові дослідження університетського рівня й успішно подолали цей челендж: Юлія Бєлкіна "Геополітичні наслідки Першої світової війни", Надія Торгунакова "Генеза та розвиток міжнародого тероризму", Яна Задніпровська "Організація Об’єднаних Націй та її місце в системі міжнародних відносин", Ольга Бабюк "Причини, ґенеза та головні етапи «холодної війни», Астхік Мкртчян "Великі географічні відкриття та перший поділ світу між європейськими державами", Марія Пасічник "Діяльність ООН в умовах «холодної» війни",  Іван Кравченко "Організація дипломатичної служби в епоху абсолютизму". 

- Дуже радію з того, що захід вдалося реалізувати! Перший семестр ми закінчували дайджестом міжнародників, а другий завершуємо, обговорюючи наукові дослідження наших студентів! – говорить Ірина Максимова, в.о. завідувача кафедри міжнародної економіки. – Сьогодні представлено багато цікавих досліджень, кожне з яких заслуговує на увагу. Подібні заходи на кафедрі є дуже корисними, адже це не тільки формує спільноту міжнародників ДУЕТ різних курсів, але й дозволяє відточувати майстерність публічних виступів, уміння презентувати результати своєї роботи. Приємно, що до заходу долучилися студенти усіх курсів МВС. Тож пишаюся нашими студентами і чекатиму на нові тематичні зустрічі в новому навчальному році!

- Наукова робота – нелегка праця, яка дає можливість проявити себе і власний інтелектуальний потенціал, продемонструвати як широту свтогляду, так і глибину аналізу, бути творчими і сміливими в інтерпретаціях, але при цьому дотримуватися суворої логіки і правил. І це завдання – поєднати те, що, на перший погляд, є непоєднуваним, виявилося до снаги нашим студентам-міжнародникам, - зазначила Наталія Шелудякова.

 Наприкінці зустрічі на основі комплексного оцінювання було обрано 5 кращих робіт, які матимуть наукове продовження у вигляді публікацій та участі в конкурсах наукових робіт (Влад Кулєєв, Надія Торгунакова, Ася Мкртчян, Олександр Миргородський, Іван Кравченко). Окрім того, усі студенти взяли активну участь в інтерактивному інтернет-голосуванні й додатково обрали дві найбільш цікаві роботи (Віктор Казік та Євген Горюшкін).

18.06.2021
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©