Презентація картин Василя Пілки в КЕІ

Презентація картин Василя Пілки в КЕІ

Це велика подія для шанувальників його таланту

Увечері 29 листопада зібралися в 100-й аудиторії Криворізького економічного інституту ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» викладачі та співробітники КЕІ, а також гості, щоб вкотре полюбуватися творчими здобутками великого Майстра – роботами, виконаними на богемському склі Василем Йосиповичем.

Техніка нанесення картини на скло викликає великий інтерес у глядачів, вона по суті унікальна. Василь Пілка розповів про свої картини, в черговий раз зауваживши, що вони, хоч і вивозяться за кордон, але за духом українські. Скрізь на своїх роботах він робить «мітки»: Василь Пілка, Кривий Ріг, Україна.

Йому болить душа, що такі його картини, як "Тарас Шевченко", "Прощання козака" та інші, виконані на тему українського фольклору, не лишаються в Україні. Хочеться сподіватися, що так не буде надалі.

Говорить Валентина Шайкан, професор:

- Майстер Василь Пілка працює на такому етапі, коли його творчість і натхнення поєднуються з глибокою філософією. Перша картина, представлена сьогодні, це поєднання емоцій, глибоких вражень, переживань. Він намагається на скло перенести свої внутрішні глибокі емоції і почуття. Хочу сказати кілька слів щодо картини, де зобраежена жінка: цей сюжет у нього виник випадково, мабуть, під впливом глибоких емоцій, такого емоційного стану, і вилився у таку чудову картину. А картина «Вовча сім’я», скажімо, настільки правдива і тут присутні всі символи: вірність, досвід, самоповага в очах, любов... І, взагалі, у мене склалось таке враження, що це не вовча сім’я, а це люди – там очі людські і в усьому відчувається людяність.

Кіра Вишневська, доцент:

- Я вже бачила й раніше картини Василя Пілки. Вони й справді – явище унікальне і надзвичайне. А зараз щось так сумно стало на душі: може, майстер поїде з нашої країни, бо там, де його шанують, умови життя набагато кращі... Та все ж приємно, що такий великий талант приходить до нас, розповідає про себе, про свої роботи. Я й чоловіка запросила сьогодні подивитися на його картини, і своїм донькам, які проживають у Києві, розповідаю про Майстра. Вони дивляться його роботи в Інтернеті. Це наше диво!

Віталій Олюха, доктор юридичних наук:

- Враження від зустрічі з талановитою людиною чудові. Я вперше побачив такі картини, хоча багато де побував за кордоном. Мені здається, ніде в світі такого більше немає. Зупинюся на картині, де зображена дівчина. Я чув, що майстер хоче допрацьовувати її, але мені здається, що не треба цього робити, бо саме в цій незавершеності і є родзинка цієї картини. Саме така незавершеність створює атмосферу таємничості, недомовленості, і кожен має можливість своє щось побачити в ній, у цій незавершеності.

Аліна Кузьмич, викладачка:

- Виставка дуже класна. Варто сказати, що роботи дуже актуальні. Вони не просто цікаві для покоління, яке трішки старше за нас. Я б і собі хотіла вдома мати таку картину. Дивишся на неї і можна побачити там щось своє, можна відчути її настрій. Картина надихає на деякі думки... Це дуже добре, що в нас в інституті проводяться такі виставки і є така можливість побачити картини Василя Пілки перед тим, як вони відправляться замовнику.

Глядачі  щиро подякували Василю Йосиповичу за таку можливість – полюбуватися його шедеврами і побажали йому великих успіхів у житті. Прийшли познайомитись із Майстром і побачити картини кияни - заступник Міністра науки і освіти  України Єгор Стадний і голова комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, які цього дня перебували у Кривому Розі.

30.11.2019
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©