Звертаємо увагу на цитати

Звертаємо увагу на цитати

Загальне враження і оцінка наукової праці визначається не тільки її змістом, а й структурою, мовою, оформленням, виглядом ілюстративних матеріалів, правильністю посилання на літературні джерела та оформленням списку використаних джерел.

Обов’язковий елемент наукової праці – звертання до цитат. Правильне використання цитат та оформлення посилань у наукових роботах є важливою складовою дотримання принципів академічної доброчесності та сприяє якісному інтегруванню українських дослідників у світову систему наукової комунікації.

Тож як правильно оформити цитату, щоб підготувати текст до перевірки на плагіат та уникнути більшої кількості збігів. Коли ви використовуєте цитати у тексті, робіть їх максимально короткими. Рекомендований обсяг цитати – одне речення. У довгій цитаті обсягом у цілий абзац система перевірки на плагіат, найвірогідніше, правильно визначить лише перше чи останнє речення – а решта абзацу буде помічена як плагіат. Якщо ж вам неодмінно потрібно процитувати більший обсяг тексту – додавайте більше власних коментарів з аналізом та оцінкою цитованої інформації або дублюйте посилання на джерело через одне-два речення.

Сервіси для оформлення цитувань за міжнародними стилями:

Easybibhttp://www.easybib.com/

Умовно безкоштовний онлайн інструмент для бібліографії та цитувань. Крім автоматичного формування посилань надає можливість власноруч створювати посилання та додавати анотації. Понад 7 тис. стилів цитування, деякі з них доступні лише в платній версії.

Citation Machinehttp://www.citationmachine.net/

Стилі цитувань: MLA, APA, Turabian, Chicago та бібліотека із 7 тис. додаткових стилів цитування, різнорідність джерел: журнали, книги, веб-сайти, перевірка на плагіат (за умови підписки), доступна безкоштовна версія.

BibMehttp://www.bibme.org/

Стилі цитувань: MLA, APA, Turabian або Chicago, різнорідність джерел: журнали, книги, вебсайти, перевірка на плагіат, доступна безкоштовна версія.

Citefast https://www.citefast.com/?s=APA

Безкоштовний онлайн інструмент для бібліографії та цитувань. Стилі цитувань: APA, MLA і Chicago, різнорідність джерел: журнали, газети, книги, веб-сайти.

Citavi https://www.citavi.com/en

Багатофункціональний онлайновий інструмент бібліографії і цитувань. Довідковий менеджер і платформа управління процесом дослідження надає можливість вибрати спосіб додавання посилань, доступна безкоштовна версія.

OttoBibhttp://www.ottobib.com/

Безкоштовний онлайн інструмент для бібліографії та цитувань, який використовується спеціально для книжкових ресурсів. Достатньо вказати ISBN книги для створення бібліографії. Стилі цитувань: MLA, APA, Chicago, Turabian, Wikipedia і BibTeX.

Docearhttp://www.docear.org/

Багатофункціональний онлайновий інструмент бібліографії і цитувань. Довідковий менеджер і платформа управління процесом дослідження допомагає організовувати, створювати та використовувати дослідницькі матеріали.

Детальніше з правилами оформлення списку використаних джерел, а також цитувань та посилань за міжнародними стилями в наукових роботах можна ознайомитися за посиланням https://www.duet.edu.ua/uploads/Pidrozdil/pravylaoformlennyaspyskuvykorystanyhdzherel.pdf

18.05.2021
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©