Старт освітнього проєкту "Нова фабрика"

Старт освітнього проєкту "Нова фабрика"

У Кримову Розі стартує унікальний освітній проєкт «Нова фабрика», який об’єднає ресурси і зусилля ДУЕТ та ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг" для цільової підготовки фахівців для новітнього виробництва, що невдовзі буде споруджено

Це новий рівень співпраці між університетом та бізнесом, який зафіксував підписаний в.о.ректора ДУЕТ Андірєм Шайканом і генеральним директором ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг" Мауро Лонгобардо меморандум. Підписання відбулося під час презентації проєкту «Нова фабрика» 20 квітня, на якому були присутні представники Міністерства освіти і науки України, народних депутатів, міської та обласної влади.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» має план невдовзі побудувати фабрику огрудкування, яка обіцяє бути новою не тільки за технологіями та обладнанням, але й мати нову виробничу культуру й цілковито нову команду. У навчання, стипендії, міжнародне стажування фахівців нової формації підприємство планує інвестувати близько 70 мільйонів гривень. Місію підготувати таку команду молодих та амібтних спеціалістів взяв на себе ДУЕТ.

Майбутні герої новітнього виробництва навчатимуться в університеті за кошти ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» за програмами підготовки молодших бакалаврів (після 11 класу) та бакалаврів (після закінчення коледжу) за спеціальностями "Галузеве машинобудування"; "Металургія"; "Електроенергетика, електротехніка, електромеханіка"; "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології".

Вони отримають не тільки висококласну професійну підготовку у сфері технологій, а й матимуть можливість поглиблено вивчати англійську мову, покращити свої soft skills, а також здобувати знання під керівництвом як найкращих університетських викладачів, так і експертів ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Найкращі студенти отримуватимуть стипендію і матимуть змогу проходити міжнародні стажування. А найголовніше те, що, беручи участь в освітньому проєкті «Нова фабрика», студенти і випускники шкіл вже мають гарантоване місце на новітньому виробництві, яке будуватиметься, поки вони отримують підготовку.

Про це і не тільки йшлося на презентації освітнього проєкту, трансляція якої велася онлайн і привернула увагу більш ніж 3 тисяч глядачів. Неповторна футуристична  презентація проєкту відобразила його сутність: молодіжний, амбітний, неординарний, спрямований у майбутнє і задля майбутнього, він дозволить молоді реалізувати свій потенціал і задавати нові тренди для галузі, міста, цілого світу.

Про бажання досягти успіху, не виїжджаючи з рідного міста, мати можливість розвиватися та втілювати свої мрії в життя розказали головні герої презентації та обличчя рекламної кампанії «Нової фабрики» - студенти ДУЕТ Івченко Діана, Юлія Бєлкіна, Данило Кушнірук.

«Нова фабрика - це фантастична нагода для молоді отримати старт своєї професійної кар’єри та створювати історію свого успіху разом із підприємством і нашими університетами», - сказав в.о. ректора ДУЕТ Андрій Шайкан. Він наголосив, що в Кривому Розі є все, щоб зробити своє життя якісним, успішним і перспективним.

Про перспективи металургії, на якій тримається уся сучасна цивілізація, говорили під час панельної дискусії  «Металургія – нове ІТ?» перший заступник Міністра освіти й науки України Микола Кизим, голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, народна депутатка України Олена Криворучкіна і директорка з персоналу «АрселорМіттал Кривий Ріг» Юлія Чермазович.

«Металургія - це хребет нашої цивілізації», - сказав у своєму відеозверненні генеральний директор "АрселорМІттал СНД" Віджай Гойал. - Тримати цілий світ на власних знаннях і вміннях, упроваджувати інновації, формувати нову культуру та нові цінності - місія нових героїв. Стати одним із них може кожен, заповнивши заявку за посиланням: https://novafabryka.org

20.04.2021
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©